Фейгін не виключає обміну Сущенка на полоненого російського вояка Агеєва – після суду і помилування

Фейгін не виключає обміну Сущенка на полоненого російського вояка Агеєва – після суду і помилування

3 Липня 2017
1031

Фейгін не виключає обміну Сущенка на полоненого російського вояка Агеєва – після суду і помилування

1031
Громадянина Росії Віктора Агеєва, затриманого у зоні бойових дій на Донбасі, після суду можуть обміняти на українського журналіста Романа Сущенка, незаконно утримуваного в Росії, припускає адвокат Сущенка Марк Фейгін.
Фейгін не виключає обміну Сущенка на полоненого російського вояка Агеєва – після суду і помилування
Фейгін не виключає обміну Сущенка на полоненого російського вояка Агеєва – після суду і помилування

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Не варто це очікувати швидко – Агеєва затримали зі зброєю в руках під Луганськом, має відбутися слідство, має відбутися суд, який винесе вирок, і з’явиться можливість процесуальних процедур, які ми називаємо обміном, а фактично це взаємне помилування. Таким чином вирішення питання двох долей, з одного боку – військовослужбовця Агеєва, якщо його помилує президент Порошенко і, наприклад, мого підзахисного Сущенка, якого міг би помилувати після суду Путін», – сказав Марк Фейгін.

Адвокат зауважив, що історія з Віктором Агеєвим стала публічною і схожа на історію полонених російських військоговослужбовців Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва, яких обміняли на Надію Савченко.

«Мати Агеєва дала інтерв’ю «Новой газете», тим самим створивши у внутрішньому медіапросторі деяке питання. За схожим сценарієм розвивалася ситуація з Александровим і Єрофеєвим, відносно того, що росіяни своїх не кидають, виникає деякий ідеологічний наратив, мовляв давайте виручати, давайте рятувати», – додав Марк Фейгін.

На його думку, можливий обмін Агеєва у Росії використають в пропагандистських цілях, зважаючи на президентські вибори у березні 2018 року.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що питання про обмін захопленого українськими військовими на Донбасі російського військового Віктора Агеєва вирішуватиметься після завершення слідчого процесу. За словами Полторака, те, що Агеєв служить у російській армії «підтверджено документами, знайденими при ньому».

Раніше речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Москва у випадку з Віктором Агеєвим вживатиме «заходів захисту, як це робить щодо всіх своїх громадян».

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі.

27 червня Лефортовський суд Москви продовжив термін арешту українського журналіста Романа Сущенка до 30 вересня. Марк Фейгін подав скаргу на рішення райсуду.

Того ж дня міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням Лефортівського районного суду Москви щодо продовження терміну тримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1031
Читайте також
24.07.2017 14:27
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
2 000
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду