Справу в Італії щодо українського вояка розпочато на основі свідчень французького журналіста – МВС України

Справу в Італії щодо українського вояка розпочато на основі свідчень французького журналіста – МВС України

2 Липня 2017
1304

Справу в Італії щодо українського вояка розпочато на основі свідчень французького журналіста – МВС України

1304
Міністерство внутрішніх справ України та Національна гвардія України (НГУ) занепокоєні арештом заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення НГУ імені Кульчицького старшого сержанта Віталія Марківа, затриманого 30 червня за підозрою у причетності до загибелі фоторепортера, громадянина Італії Андреа Рокеллі та його російського напарника Андрія Миронова поблизу Слов'янська (Донецька область) у травні 2014 року.
Справу в Італії щодо українського вояка розпочато на основі свідчень французького журналіста – МВС України
Справу в Італії щодо українського вояка розпочато на основі свідчень французького журналіста – МВС України

Про це повідомляє Департамент комунікації МВС України.

Прокуратурою міста Павія (регіон Ломбардія, Італія) розпочато кримінальне провадження проти Віталія Марківа за інформацією французького журналіста щодо обставин загибелі у 2014 році в зоні АТО італійського та російського журналістів.

В рамках цього провадження французький журналіст вказав, що смерть італійського фоторепортера та його російського напарника стала наслідком начебто застосування зброї підрозділом НГУ, в якому проходив службу затриманий Віталій Марків. В рамках свідчень французький журналіст надав відеоряд.

За даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ.

На даний момент старший сержант Віталій Марків служить в батальйоні оперативного призначення НГУ імені Кульчицького на посаді заступника командира взводу. Він виїхав до Італії під час планової відпустки. Офіційної інформації щодо затримання Віталія Марківа до Національної гвардії не надходило.

Генеральною прокуратурою України проводяться заходи з встановлення усіх обставин затримання в рамках міжнародно-правового співробітництва, повідомляє МВС України.

Нагадаємо, поліція Італії арештувала громадянина України Віталія Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 2014 року поблизу Слов'янська. У матеріалі газети La Repubblica йдеться, що затриманий громадянин українського походження мешкав в Італії, поїхав в Україну в кінці 2013 року, став учасником подій Євромайдану в Києві. Після цього він вступив до одного з добровольчих батальйонів, включених до Національній гвардії.

Заступник генпрокурора Євген Єнін заявив, що Генеральна прокуратура України здивована арештом українця в Італії.

Народний депутат, координатор батальйону ім. Кульчицького Андрій Антонищак заявив, що Віталій Марків має, крім українського, також громадянство Італії.

Народний депутат («Народний фронт»), радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що спецслужби РФ могли сприяти затриманню українського військового Віталія Марківа, якого поліція Італії арештувала за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі.

Заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що італійська сторона не зверталася до України ані по правову допомогу стосовно допиту українського військового Віталія Марківа, якого арештували в Італії за підозрою у причетності до загибелі у зоні АТО журналіста Андреа Рокеллі, ані із запитами щодо нього.

Справа про затримання в Італії громадянина України Віталія Марківа, якого місцеві правоохоронні органи підозрюють у причетності до загибелі італійського журналіста Андреа Рокеллі в зоні АТО і 2014 році, перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС та Генерального консульства України в Мілані.

На фото - затримання Віталія Марківа

Фото: МВС України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1304
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду