Затримання українського вояка в Італії перебуває на особливому контролі - МЗС

Затримання українського вояка в Італії перебуває на особливому контролі - МЗС

2 Липня 2017
1889

Затримання українського вояка в Італії перебуває на особливому контролі - МЗС

1889
Справа про затримання в Італії громадянина України Віталія Марківа, якого місцеві правоохоронні органи підозрюють у причетності до загибелі італійського журналіста Андреа Рокеллі в зоні АТО і 2014 році, перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС та Генерального консульства України в Мілані.
Затримання українського вояка в Італії перебуває на особливому контролі - МЗС
Затримання українського вояка в Італії перебуває на особливому контролі - МЗС

Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС у Facebook.

«У зв'язку із затриманням в Італії громадянина України В.Марківа Генеральне консульство Украни в Мілані звернулося до суду м.Павіа з клопотанням надати інформацію про підстави та обставини його затримання, а також забезпечити можливість консульській посадовій особі найближчим часом відвідати В.Марківа в закладі утримання та бути присутнім на судовому засіданні 4 липня 2017 у його справі», - йдеться у повідомленні.

Консулом встановлено контакт з адвокатом затриманого та узгоджено алгоритм подальших дій. Рідні Віталія Марківа поінформовані про його затримання. 

«Справа про затримання громадянина України В.Марківа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС та Генерального консульства України в Мілані», - повідомляє Департамент консульської служби МЗС.

Нагадаємо, поліція Італії арештувала громадянина України Віталія Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 2014 року поблизу Слов'янська (Донецька область). У матеріалі газети La Repubblica йдеться, що затриманий громадянин українського походження мешкав в Італії, поїхав в Україну в кінці 2013 року, став учасником подій Євромайдану в Києві. Після цього він вступив до одного з добровольчих батальйонів, включених до Національній гвардії.

Заступник генпрокурора Євген Єнін заявив, що Генеральна прокуратура України здивована арештом українця в Італії.

Народний депутат, координатор батальйону ім. Кульчицького Андрій Антонищак заявив, що Віталій Марків має, крім українського, також громадянство Італії.

Народний депутат («Народний фронт»), радник глави МВС Антон Геращенко заявив, що спецслужби РФ могли сприяти затриманню українського військового Віталія Марківа, якого поліція Італії арештувала за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі.

Заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що італійська сторона не зверталася до України ані по правову допомогу стосовно допиту українського військового Віталія Марківа, якого арештували в Італії за підозрою у причетності до загибелі у зоні АТО журналіста Андреа Рокеллі, ані із запитами щодо нього.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1889
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду