Мер Покровська пообіцяв протягом місяця знайти ділянку для нової 200 метрової телевежі

Мер Покровська пообіцяв протягом місяця знайти ділянку для нової 200 метрової телевежі

14 Червня 2017
1712
14 Червня 2017
20:20

Мер Покровська пообіцяв протягом місяця знайти ділянку для нової 200 метрової телевежі

1712
Міський голова міста Покровська (Донецька область) Руслан Требушкін запевнив, що земельна ділянка для будівництва нової 200 метрової телевежі буде виділена найближчим часом.
Мер Покровська пообіцяв протягом місяця знайти ділянку для нової 200 метрової телевежі
Мер Покровська пообіцяв протягом місяця знайти ділянку для нової 200 метрової телевежі

Про це він сказав під час зустрічі з членами Комітету з питань свободи слова та інформаційної діяльності 14 червня.

За його словами, міська влада планує виділити 1 га поруч з діючою 69 метрової вежею Концерну РРТ.

«Але ця ділянка багато років назад була виділена під будівництво АЗС. Якщо її власник не погодиться на компенсацію або ділянку, виділену в іншому місці, то я особисто йому віддам частину своєї ділянки, яка розміщена відразу за його», - сказав мер.

Нова вежа у Покровську дасть можливість значно збільшити радіус мовлення українських телерадіоканалів в цьому регіоні Донбасу. 

Раніше Комітет свободи слова вирішив провести виїзне засідання в Краматорську 15 червня. Члени Комітету вирішив перевірити стан виконання органами центральної виконавчої влади, Донецькою та Луганською обласними ДВЦА, органами місцевого самоврядування Рекомендацій Комітету щодо невідкладних заходів по зміцненню інформаційної безпеки, напрацьованих за підсумками виїзного засідання 5-7 червня 2016 року на Донбасі. 

Нагадаємо, у вересні милого року радник міністра з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народний депутат Олександр Бригинець заявив, що відновити українське мовлення у населених пунктах поблизу лінії розмежування можна тільки після зведення телевежі у Покровську (Донецька область), на що поки не виділено державного фінансування.

У лютому стало відомо, що нову телевежу в Покровську збудують висотою у 200 метрів замість нинішньої вежі в 69 метрів. Завдяки збільшенню висоти, вдасться охопити телесигналом 852 тис осіб (нині це 573 тис) та радіосигналом – 581 тис (нині 198 тис). Державний секретар Міністерства інформполітики Артем Біденко уточнив, що вежа обійдеться приблизно у 12-17 мільйоні гривень. У травні він заявив, що до кінця 2017 року в Бахмутівці та Покровську побудують дві нові телевежі, які транслюватимуть українські канали на Донбасі.

Будівництво нової щогли в Покровську висотою 200 метрів замість існуючої в 69 метрів, а також придбання та встановлення нових цифрових передавачів стандарту DVB-T2 вздовж «лінії розмежування» на Донеччині було погоджено під час робочої наради в Донецькій облдержадміністрації на початку червня.

На фото - під час виїзного засідання Комітету свободи слова

Фото: Світалана Остапа

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1712
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду