На нову телевежу в Покровську знайшли кошти у держбюжеті – МІП

На нову телевежу в Покровську знайшли кошти у держбюжеті – МІП

7 Червня 2017
1639
7 Червня 2017
13:02

На нову телевежу в Покровську знайшли кошти у держбюжеті – МІП

1639
Будівництво нової щогли в Покровську висотою 200 метрів замість існуючої в 69 метрів, а також придбання та встановлення нових цифрових передавачів стандарту DVB-T2 вздовж «лінії розмежування» на Донеччині було погоджено під час робочої наради в Донецькій облдержадміністрації.
На нову телевежу в Покровську знайшли кошти у держбюжеті – МІП
На нову телевежу в Покровську знайшли кошти у держбюжеті – МІП

Про це заявив голова Донецької ОДА Павло Жебрівський, повідомляє прес-служба Мінінформполітики.

На нараді дійшли згоди щодо плану розвитку телекомунікаційної інфраструктури та цифрового телебачення в регіоні, розробленого Комісією з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Мінінформполітики.

За словами заступника міністра інформполітики України Дмитра Золотухіна, міністерство розробило законопроект щодо внесення змін в держбюджет на 2017 рік, який має сприяти відновленню мовлення на Донбасі. Наразі цей проекту закону розглядається в уряді.

«Законопроект передбачає надання субвенції у розмірі 23,6 млн гривень на будівництво нової антенно-щоглової споруди в Покровську та виділення 5,8 млн грн на закупівлю й встановлення цифрових передавачів в Донецькій області», – зазначив пан Золотухін.

На думку голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка, будівництво нової, вищої за стару, опори в Покровську дозволить оптимізувати мовлення. «Радіус поширення сигналу 8-ми аналогових, 32-х цифрових телеканалів, 5-ти, а згодом і 7-ми FM-радіостанцій збільшиться з 20-22 км до 30-35 км, - наголосив голова Нацради. - Відповідно аудиторія, яка зможе отримувати сигнал українського телебачення, збільшиться орієнтовно до 852 тис. глядачів, аудиторія українського радіо – до 580 тис. слухачів.Всі ці телеканали і радіостанції будуть доступні, в тому числі, в Авдіївці».

Член Національної ради Сергій Костинський додав, що організація цифрового телебачення вздовж лінії розмежування в синхронному режимі дозволить охопити сигналом українського телебачення не тільки «білі плями» на підконтрольних уряду територіях, але і частину Донецька, Макіївку, Горлівку, Стаханів та інші населені пункти.

Як повідомляв «Детектор медіа», пошуки коштів на будівництво нової телевежі у Покровську почалися ще минулого року. У лютому 2017-го заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука розповідав, що три нові телевежі вартістю понад 30 млн грн будуються в Покровську Донецької області, Бахмутівці Луганської області та в ЧаплинціХерсонської областіза кошти місцевих бюджетів, оскільки в держбюджет не вдалося закласти необхідну суму.

У березні колишня заступниця глави МІП Тетяна Попова заявила про відсутність будь-яких зрушень у зведенні нової телевежі у Покровську. Нарешті на початку травня держсекретар МІП Артем Біденко поінформував, що телевежі, які транслюватимуть українські канали на Донбасі, в Бахмутівці та Покровську побудують до кінця 2017 року.

Фото: прес-служба МІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1639
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду