detector.media
07.06.2017 13:02
На нову телевежу в Покровську знайшли кошти у держбюжеті – МІП
На нову телевежу в Покровську знайшли кошти у держбюжеті – МІП
Будівництво нової щогли в Покровську висотою 200 метрів замість існуючої в 69 метрів, а також придбання та встановлення нових цифрових передавачів стандарту DVB-T2 вздовж «лінії розмежування» на Донеччині було погоджено під час робочої наради в Донецькій облдержадміністрації.

Про це заявив голова Донецької ОДА Павло Жебрівський, повідомляє прес-служба Мінінформполітики.

На нараді дійшли згоди щодо плану розвитку телекомунікаційної інфраструктури та цифрового телебачення в регіоні, розробленого Комісією з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Мінінформполітики.

За словами заступника міністра інформполітики України Дмитра Золотухіна, міністерство розробило законопроект щодо внесення змін в держбюджет на 2017 рік, який має сприяти відновленню мовлення на Донбасі. Наразі цей проекту закону розглядається в уряді.

«Законопроект передбачає надання субвенції у розмірі 23,6 млн гривень на будівництво нової антенно-щоглової споруди в Покровську та виділення 5,8 млн грн на закупівлю й встановлення цифрових передавачів в Донецькій області», – зазначив пан Золотухін.

На думку голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка, будівництво нової, вищої за стару, опори в Покровську дозволить оптимізувати мовлення. «Радіус поширення сигналу 8-ми аналогових, 32-х цифрових телеканалів, 5-ти, а згодом і 7-ми FM-радіостанцій збільшиться з 20-22 км до 30-35 км, - наголосив голова Нацради. - Відповідно аудиторія, яка зможе отримувати сигнал українського телебачення, збільшиться орієнтовно до 852 тис. глядачів, аудиторія українського радіо – до 580 тис. слухачів.Всі ці телеканали і радіостанції будуть доступні, в тому числі, в Авдіївці».

Член Національної ради Сергій Костинський додав, що організація цифрового телебачення вздовж лінії розмежування в синхронному режимі дозволить охопити сигналом українського телебачення не тільки «білі плями» на підконтрольних уряду територіях, але і частину Донецька, Макіївку, Горлівку, Стаханів та інші населені пункти.

Як повідомляв «Детектор медіа», пошуки коштів на будівництво нової телевежі у Покровську почалися ще минулого року. У лютому 2017-го заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука розповідав, що три нові телевежі вартістю понад 30 млн грн будуються в Покровську Донецької області, Бахмутівці Луганської області та в ЧаплинціХерсонської областіза кошти місцевих бюджетів, оскільки в держбюджет не вдалося закласти необхідну суму.

У березні колишня заступниця глави МІП Тетяна Попова заявила про відсутність будь-яких зрушень у зведенні нової телевежі у Покровську. Нарешті на початку травня держсекретар МІП Артем Біденко поінформував, що телевежі, які транслюватимуть українські канали на Донбасі, в Бахмутівці та Покровську побудують до кінця 2017 року.

Фото: прес-служба МІП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY