«Ланет» заблокує російські підсанкційні інтернет-ресурси до кінця травня – «Воля» термінів не називає

«Ланет» заблокує російські підсанкційні інтернет-ресурси до кінця травня – «Воля» термінів не називає

17 Травня 2017
6772
17 Травня 2017
17:21

«Ланет» заблокує російські підсанкційні інтернет-ресурси до кінця травня – «Воля» термінів не називає

6772
Провайдер кабельного телебачення та інтернету «Ланет» має намір до кінця травня завершити процес блокування доступу користувачів до російських інтернет-ресурсів, які підпали під санкції української влади.
«Ланет» заблокує російські підсанкційні інтернет-ресурси до кінця травня – «Воля» термінів не називає
«Ланет» заблокує російські підсанкційні інтернет-ресурси до кінця травня – «Воля» термінів не називає

Про це написав у своєму Facebook директор мережі «Ланет» Маріан Івасюк, відповідаючи на питання користувачів.

За його словами, план ймовірно такий:

1. Пости з інформацією про альтернативу в Facebook на сторінках «Одноклассники» + «ВКонтакте».

2. Підготовка паркових сторінок з інформацією.

3. Зміна скриптів і навчання операторів.

4. Поетапний запуск для запобігання перевантаження вхідних ліній.

«Думаю, до кінця місяця все завершиться», - зазначив Маріан Івасюк.

Він також прокоментував заяви щодо необхідності фінансування робіт провайдерів щодо блокування російських інтернет-ресурсів.

«Швидше за все, це на впровадження DPI всім ринком (+ 4k провайдерів) для організації фільтрації, а не блокування», - вказав директор мережі «Ланет».

Раніше голова Інтернет-асоціації України (ІнАУ) Олександр Федієнко, коментуючи своє повідомлення, що для повного блокування російських сайтів потрібно близько двох років і $1 млрд, пояснив, що ці дані надано фахівцями ІнАУ на основі консультацій із європейськими колегами.

Провайдер послуг кабельного телебачення та інтернет-доступу компанія «Воля» вважає, що виконання указу президента України про введення нових санкцій, зокрема, заборони доступу на території «країни до сервісів Mail.ru і соціальних мереж «ВКонтакте» і «Одноклассники», є трудомістким і ресурсовитратним процесом.

«Дане санкційне рішення має безсумнівний вплив на більшість бізнес-процесів компанії, а також на відносини з абонентами, тобто безпосередньо впливає на відносини компанії з фізичними та юридичними особами», - зазначають в компанії, повідомляє bin.ua.

Провайдеру знадобиться час для узгодження подальших дій щодо виконання указу.

«Процес виконання указу вже прийнятий в роботу фахівцями технічного і юридичного департаментів компанії. Ми детально оцінюємо ризики і наслідки, тому поки рано говорити про кінцеві терміни виконання указу», - наголошується в прес-релізі.

Раніше стало відомо, що Інтернет-асоціація України (ІнАУ) чекатиме від Служби безпеки України на роз’яснення низки питань, пов’язаних із указом Президента України про введення в дію рішення РНБО про санкції щодо деяких російських інтернет-ресурсів і соцмереж. Зокрема: чи розповсюджується його дія на приватних осіб, а не лише на державні служби, яким буде покарання за невиконання указу, як досягти ефективності, якщо будь-яке блокування інтернет-ресурсів можна обійти за допомогою спеціальних програм, тощо.

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Однокласники». Крім того, суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження. Зокрема, крім розробників популярних антивірусів «Лаборатория Касперского» і «Доктор Веб» до санкційного списку включено розробника бухгалтерського програмного забезпечення 1С. Усім їм встановлено санкційний термін у три роки. 17 травня після офіційної публікації указ набув чинності.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6772
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Я
2533 дн. тому
Мізки собі заблокуйте ідіоти тупарилі!
ETF3VW
2533 дн. тому
варто лише подивитись на карту, фашистський рузгій мір обсів Україну з трьох сторін. Без заборон на все вороже країна не буде стабільною та успішною
Exp1
2533 дн. тому
Зато мы сразу увидим кто из украинских провайдеров имеет современное оборудование. И "Воля" в этом плане одна из последних.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду