Порошенко заявив, що блокувати російські соцмережі і ресурси повинні українські провайдери

Порошенко заявив, що блокувати російські соцмережі і ресурси повинні українські провайдери

16 Травня 2017
3008
16 Травня 2017
17:39

Порошенко заявив, що блокувати російські соцмережі і ресурси повинні українські провайдери

3008
Президент України Петро Порошенко заявив, що усі його сторінки в російських соціальних мережах «ВКонтакте», «Одноклассники», а також в пошуковику і поштовому сервісі «Яндекс» будуть закриті, і заявив, що провайдери повинні блокувати ці ресурси.
Порошенко заявив, що блокувати російські соцмережі і ресурси повинні українські провайдери
Порошенко заявив, що блокувати російські соцмережі і ресурси повинні українські провайдери

Про це глава держави повідомив на своїй сторінці в «ВКонтакте», яка все ще відкрита для доступу.

«Гібридна війна вимагає адекватних відповідей на виклики. Тому з метою впливу на опонентів та контрпропаганди моя команда використовувала сторінки в деяких російських соцмережах.  Але масовані кібератаки РФ по всьому світу, зокрема - нещодавнє втручання у виборчу кампанію у Франції, вказують, що прийшов час діяти інакше і більш рішуче», - пояснив свою позицію Петро Порошенко

За його словами, українські інтернет-провайдери мають припинити надавати доступ до «ВКонтакте», «Одноклассники», «Яндекс» та інших російських сервісів.

«Всі офіційні сторінки Президента в цих сервісах буде закрито. Закликаю всіх співвітчизників негайно вийти з російських серверів з міркувань безпеки», - написав глава держави.

Він також закливав стежити за його сторінками в інших соціальних мережах: www.facebook.com/petroporoshenko; www.twitter.com/poroshenkowww.instagram.com/PoroshenkoPetro; youtube.com/c/PoroshenkoPetrowww.president.gov.ua.

Раніше публічне акціонерне товариство «Укртелеком», яке входить до групи «Систем кепітал менеджмент» Ріната Ахметова, повідомило, що готове виконати затверджене Петром Порошенком рішення РНБО України «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», яке передбачає блокування mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Одноклассники».

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Однокласники». Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Михайло Чаплига заявляє, що за українським законодавством блокування будь-яких інтернет-ресурсів можливе лише у судовому порядку.

Раніше міністр інформаційної політики України Юрій Стець роз’яснив «Детектору медіа», яким чином має відбуватися процедура закриття антиукраїнських сайтів та про які саме ресурси йдеться. Міністр вважає, що процес закриття ресурсів є недосконалим і має бути врегульований на законодавчому рівні. На думку Юрія Стеця, остаточне рішення про закриття того чи іншого сайту має приймати виключно суд.

В інтерв’ю виданню «Цензор.НЕТ» Юрій Стець також заявляв, що виступає проти закриття доступу громадян до деяких соціальних мереж, але казав про регуляцію в інтернеті.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3008
Читайте також
17.05.2017 13:09
Олександра Горчинська
для «Детектора медіа»
2 667
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду