«Інтер» покаже документальний фільм, який повторює тези російської пропаганди - Золотухін

«Інтер» покаже документальний фільм, який повторює тези російської пропаганди - Золотухін

23 Березня 2017
6147
23 Березня 2017
20:22

«Інтер» покаже документальний фільм, який повторює тези російської пропаганди - Золотухін

6147
У суботу, 25 березня, телеканал «Інтер» планує показати документальний фільм «Бомби, які підірвали світ». Фільм вийде в ефір о 02.15 і о 10.00. Заступник міністра Дмитро Золотухін заявив, що реагувати на редакційну політику телеканалу «Інтер» допомогла б законодавча норма про декларування доходів власників ЗМІ, яку критикують журналісти.
«Інтер» покаже документальний фільм, який повторює тези російської пропаганди - Золотухін
«Інтер» покаже документальний фільм, який повторює тези російської пропаганди - Золотухін

Про це йдеться в анонсах каналу.

«24 березня 1999 року - чорний день в історії Югославії. 18 років тому мирний Белград перетворився на пекло. 78 днів бомбардування. 543 загиблих військових, 138 поліцейських і більше 2 тис. жертв серед мирного населення.

Війна, яку ми бачили тільки у сюжетах новин, стала щоденною реальністю для мільйонів жителів Югославії. Це була перша в історії військова інтервенція з боку Північноатлантичного Альянсу без ратифікації ООН. НАТО, порушивши міжнародний порядок, атакувало Югославію з повітря. Багатоденні бомбардування. Тисячі жертв, названі потім побічним ефектом війни, яку ніхто не оголошував...», - так анонсує «Інтер» документальний фільм.

Юрист, експерт Олексій Курінний написав у Facebook, що вважає показ фільму «новою пропагандою» каналу «Інтер», а саму стрічку – пропагандистським. За його словами, такий фільм на центральному телеканалі спроможний: 
-іще більш розколоти і дезорієнтувати суспільство - і водночас посилити «вату»;
-мати відлуння у Хорватії, Албанії, Косово (нащо це нам?);
- переконати світ у непевності поглядів нашого суспільства щодо НАТО.

Він також нагадує, що бомбадрування шовіністичного режиму Мілошевича у 1999 році були засновані задля порятунку косоварів від етнічної чистки – «такої як проти нас на Донбасі»: ««Мирний Бєлград» убивці й шовініста Мілошевича - це уже брехня».
Олексій Курінний також зазначає, що, за опитуваннями, 60-72% населення України - серед тих, хто визначився - підтримують вступ країни до НАТО. «Проти - лише окремі мешканці Південного Сходу», - стверджує він.

Експерт також вважає, що «у Криму ситуація почала розгойдуватись саме з виступів проти НАТО». 
«Крім того, показ фільму суперечить меті й завданням Указу Президента №43/2017 «Про Концепцію вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017- 2020 роки". Указ має на меті роз’яснювати населенню про НАТО, що НАТО - це захист і безпека», - нагадав він.

Водночас в ефірі каналу «Еспресо» заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін сказав, що  теза документального фільму «Бомби, які підірвали світ» про те, що в конфлікті в Югославії є дуже велика відповідальність натівських військ – це російська теза.

«Я хочу наголосити, що ніяких жорстких заходів до редакційної політики цього телеканалу застосовано досі не було. В той же час, зараз, коли йде обговорення нових норм законодавчих, які пропонуються до впровадження – наприклад, декларування доходів власників ЗМІ, ці норми починають атакуватися журналістами і медіа експертами…Коли ми пропонуємо реагування, то це зустрічає спротив. Давайте якось визначимося…», - заявив заступник міністра.

На фото - Дмитро Золотухін

Фото: 112.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6147
Читайте також
20.03.2017 19:56
Ярослав Зубченко
, для «Детектора медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду