Льовочкін щодо появи Тимошенко на «Інтері»: «Я не втручаюся в редакційну політику каналу»

Льовочкін щодо появи Тимошенко на «Інтері»: «Я не втручаюся в редакційну політику каналу»

20 Березня 2017
2494
20 Березня 2017
16:10

Льовочкін щодо появи Тимошенко на «Інтері»: «Я не втручаюся в редакційну політику каналу»

2494
Співвласник медіагрупи «Інтер» Сергій Льовочкін спростував інформацію про конфлікт з олігархом Дмитром Фірташем і пояснив часту появу лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко в ефірах телеканалу.
Льовочкін щодо появи Тимошенко на «Інтері»: «Я не втручаюся в редакційну політику каналу»
Льовочкін щодо появи Тимошенко на «Інтері»: «Я не втручаюся в редакційну політику каналу»

Про це він розповів в інтерв'ю «РБК-Україна».

На питання про те, чи мав він конфлікт з іншим співвласником телеканалу Дмитром Фірташем, Льовочкін відповів, що «це нісенітниця».

«Нісенітниця. У нас завжди було все добре», - сказав він.

З приводу частої появи лідера партії «Батьківщина» в ефірі телеканалу він заявив, що завданням телеканалу є об'єктивне висвітлення того, що відбувається в країні.

«Я не втручаюся в редакційну політику, вважаю це неприпустимим. Що стосується появи різних політиків, то в ефірі "Інтера" досить і представників влади, і представників опозиції. Завдання каналу – об'єктивно висвітлювати все, що відбувається в країні, говорити людям правду», - сказав Льовочкін.

Льовочкін також зазначив, що підпал компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), що виробляють новини для «Інтера»,  – «відповідальність влади».

«Немає ніякої інформації про розслідування підпалу, від якого постраждали журналісти… – сказав він. – Ніхто нікому нічого не пояснює. Влада не діє. Все нерозкриті злочини – відповідальність влади».

Нагадаємо, акції проти редакційної політики каналу «Інтер» почалися у вересні. Так, 4 вересня протестувальники підпалили шини під офісом інтерівського новинного продакшну «Національні інформаційні системи» (НІС) на вулиці Щусєва в Києві. Згодом зайнялася й будівля компанії. Постраждала журналістка й кілька працівників інформаційної служби каналу. У керівництві НІСу заявили, що вигоріла інформаційна студія.

Наразі справу з прокуратури Києва передали до СБУ. Кримінальне провадження розслідується за статтями:«хуліганство» та «умисне пошкодження майна», «перешкоджання роботі журналістів» і «терористичний акт» (цю статтю додано за рішенням суду).

Серед кола підозрюваних журналісти називали екс-бійців батальйону «Свята Марія», яким керував Дмитро Корчинський, а також людей Іллі Ківи. І Корчинський, і Ківа вважаютьсянаближеними до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Сам очільник силового міністерства неодноразово висловлювався негативно на адресу телеканалу «Інтер».

Водночас представники МВС (зокрема й сам Аваков) публічно висунули версію про те, що займання приміщення НІСу могло бути самопідпалом і що очільникам каналу був вигідний такий піар.

5 вересня акція протесту розпочалася під стінами головного офісу телеканалу «Інтер» на вулиці Дмитрівській в Києві. 6 вересня акція продовжилася. Мітингарі намагалися звести барикаду. «Інтер» обгородився колючим дротом.

6 вересня протестувальники заявили, що дійшли згоди з керівництвом телеканалу, і прибрали намети. Протягом п’яти днів телеканал нібито мав змінити свою редакційну політику та звільнити заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС) Ігоря Шувалова.

У той же день телеканал «Інтер» заявив, що ні про що не домовлявся з протестувальниками, які блокували роботу телецентру «Інтер медіа груп», і не вів з ними ніяких перемовин.

13 жовтня комунальні служби в Києві знесли паркан навколо будівлі телеканалу «Інтер» у Києві.

На фото - Сергій Львочкін

Фото: «РБК-Україна»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2494
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду