Держкіно надає кошти на виробництво історичної драми «Крути 1918. Захист»

Держкіно надає кошти на виробництво історичної драми «Крути 1918. Захист»

22 Березня 2017
1617
22 Березня 2017
18:35

Держкіно надає кошти на виробництво історичної драми «Крути 1918. Захист»

1617
22 березня Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «Гуд Монінг Дістрібьюшн» контракт про надання проекту «Крути 1918. Захист» державної фінансової підтримки розміром 26 млн. грн. Загальна вартість виробництва – 52 млн. грн.
Держкіно надає кошти на виробництво історичної драми «Крути 1918. Захист»
Держкіно надає кошти на виробництво історичної драми «Крути 1918. Захист»

Про це повідомляє сайт Держкіно.

Проект повнометражного художнього фільму «Крути 1918. Захист» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно у сесії ігрових тематичних фільмів (до 100-річчя проголошення Української Народної Республіки, до 100-ї річниці Бою студентів під Крутами). Режисером стрічки є Олексій Шапарєв, автором сценарію – Костянтин Коновалов, продюсер – Андрій Корнієнко.

Історична драма «Крути 1918. Захист» – це історія про становлення особистості. Стрічка розкриє героїчний подвиг студентів-крутянців та підійме питання взаємовідносин між батьком і синами, яка розгортається на тлі національно-визвольного руху в Україні.

«Ця картина потрібна кожному громадянину України, адже всі ми маємо пам'ятати про подвиг студентів, які самовіддано виступили проти «більшовицької чуми». Кожен повинен розуміти і цінувати особисту свободу, свободу свого народу і своєї країни», - зазначив режисер стрічки Олексій Шапарєв.

Очікується, що виробництво фільму завершиться у травні 2018-го року.

Нагадаємо, 17 березня Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «Табор» контракт про надання кінопроекту «Цимбаліст Петро» державної фінансової підтримки розміром 415 тис 570 грн. Загальна вартість виробництва фільму – 860 тис. 550 грн.

21 березня Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «Ганзафільм» контракт про надання кінопроекту «Морена» режисера Сергія Альошечкіна державної фінансової підтримки розміром 19 333 583 грн., що складає 50% загальної вартості виробництва.

На фото - під час підписання угоди

Фото: Держкіно

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1617
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду