Невідомі намагались підпалити М1 та М2: відкрито кримінальне провадження

Невідомі намагались підпалити М1 та М2: відкрито кримінальне провадження

30 Січня 2017
3349

Невідомі намагались підпалити М1 та М2: відкрито кримінальне провадження

3349
Ввечері 27 січня невідомі намагались підпалити шини на паркані біля офісу музичних телеканалів М1 та М2. Відкрито кримінальне провадження
Невідомі намагались підпалити М1 та М2: відкрито кримінальне провадження
Невідомі намагались підпалити М1 та М2: відкрито кримінальне провадження

Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердила прес-служба телеканалів.

«Так, дійсно, ввечері п'ятниці службою охорони каналів М1 та каналу української музики М2 було зафіксовано спробу хуліганського нападу групи невідомих, які намагались підпалити  шини на паркані біля офісу. Співробітники охорони викликали міліцію, яка прибула протягом декількох хвилин і зафіксувала інцидент. На даний момент, за матеріалами хуліганського нападу, порушено кримінальну справу. Також підключено співробітників СБУ», – пояснили в прес-службі.

Зазначимо, що у YouTube з’явилося відео, на якому зафіксований інцидент. Зокрема, на відео видно, як група людей підбігла до офісу телеканалів та підпалила шини.

Свої дії нападник  пояснили так: «Напередодні вшанування трагедії Крут телеканал М1 отруює свідомість українців пропагандою окупанта, запускаючи в ефір москальських виконавців.
Тому сьогодні (27 січня – ред), невідомі українські студенти підпалили шини біля входу у центральний офіс телеканалу, щоб вказати власникам що в патріотів Україніи уривається терпець», -
йдеться в поясненні під відео.

Як зауважили в прес-службі, «на думку каналу і правоохоронних органів, це не схоже на патріотичну акцію».

«Жодних дій, крім хуліганських, в даному інциденті немає.Телеканал М1 та канал української музики М2 повноцінно підтримують українських музикантів та діють у межах чинного законодавства. Вже у лютому стартує другий сезон конкурсу україномовної пісні "Хіт-конвеєр", який заохочує до написання нових україномовних пісень та  створює умови для появи нових україномовних артистів», – пояснила прес-служба.

Нагадаємо, 4 вересня протестувальники проти інформаційної політики телеканалу «Інтер» підпалили шини під офісом інтерівського новинного продакшну «Національні інформаційні системи» (НІС) на вулиці Щусєва в Києві. Згодом зайнялася й будівля компанії. Постраждала журналістка й кілька працівників інформаційної служби каналу. У керівництві НІСу заявили, що вигоріла інформаційна студія.

Наразі справу з прокуратури Києва передали до СБУ. Кримінальне провадження розслідується за статтями: «хуліганство» та «умисне пошкодження майна», «перешкоджання роботі журналістів» і «терористичний акт» (цю статтю додано за рішенням суду).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3349
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду