У ЄС хочуть, щоб Україна карала інтернет-провайдерів, які підтримують піратські сайти

У ЄС хочуть, щоб Україна карала інтернет-провайдерів, які підтримують піратські сайти

2 Лютого 2017
2297
2 Лютого 2017
09:46

У ЄС хочуть, щоб Україна карала інтернет-провайдерів, які підтримують піратські сайти

2297
Україна повинна внести зміни в законодавство, щоб передбачити покарання для причетних до підтримки і створення піратських сайтів
У ЄС хочуть, щоб Україна карала інтернет-провайдерів, які підтримують піратські сайти
У ЄС хочуть, щоб Україна карала інтернет-провайдерів, які підтримують піратські сайти

Про це повідомив керівник торгово-економічного відділу Представництва ЄС в Україні Ніколас Бердж, пише УНІАН.

«Повинен бути закон, який передбачав би серйозну відповідальність за зміст піратських сайтів. Ми повіримо в серйозні наміри України боротися з піратськими сайтами тільки тоді, коли буде передбачено покарання для осіб, причетних до підтримки піратських сайтів», - сказав він.

Крім того, Бердж заявив, що в законодавстві повинно бути передбачено покарання для юридичних компаній, зокрема, інтернет-провайдерів за вільний доступ до піратських онлайн-ресурсів.

«Провайдери інтернет-послуг також повинні нести певну правову відповідальність за те, що вони роблять. Інакше покінчити з інтернет-піратством неможливо», - сказав він та наголосив, що така відповідальність була передбачена в законі «Про внесення змін до Закону «Про кінематографію» та інших законів України щодо підтримки виробництва національних фільмів», однак цей закон був ветований Президентом з інших причин.

«Ми закликаємо Верховну Раду якомога швидше розглянути цей документ і прийняти відповідні зміни в законодавство», - підкреслив він.

Бердж також зазначив, що недавня хвиля закриття в Україні піратських онлайн-ресурсів є великим кроком вперед для ефективного захисту прав інтелектуальної власності, однак цього буде недостатньо.

За словами представника ЄС, у разі нехтування правом інтелектуальної власності, таким чином, не виконуючи зобов'язання в рамках Угоди про асоціацію з ЄС, Україні загрожує погіршення відносин з Європейським Союзом.

Нагадаємо, з листопада 2016 року припинена робота декількох піратських онлайн-кінотеатрів України.

15 листопада Департамент кіберполіції Національної поліції України припинив роботу одного з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів України FS.to.

16 листопада файлообмінник Ex.ua оголосив про намір припинити роботу через новий закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», зокрема його частини, що стосується боротьби з піратством. Тоді ж адміністрація Ex.ua просила своїх користувачів видалити особисту інформацію з сервісу збереження файлів до 30 листопада 2016 року.

Пізніше адвоката сервісу Артем Афян повідомив, що Ex.ua збирався платити правовласникам. За його словами, ресурс дійсно не купував контент у правовласників, але отримував гроші з реклами

1 грудня адміністрація файлообмінника Ex.ua повідомила про продаж свого домена за $1 млн. 

Водночас власники найбільшого файлообмінного ресурсу EX.ua, про закриття якого стало відомо в середині листопада, повідомили, що планують створити новий файлообмінник.

За оцінкою директора з маркетингу OTT-сервісу Megogo Івана Шестакова, Україна щороку втрачає близько 1,5 млрд грн через високий рівень піратства контенту.

Фото: Keddr.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2297
Читайте також
01.12.2016 09:12
«Детектор медіа»
4 296
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду