detector.media
02.02.2017 09:46
У ЄС хочуть, щоб Україна карала інтернет-провайдерів, які підтримують піратські сайти
У ЄС хочуть, щоб Україна карала інтернет-провайдерів, які підтримують піратські сайти
Україна повинна внести зміни в законодавство, щоб передбачити покарання для причетних до підтримки і створення піратських сайтів

Про це повідомив керівник торгово-економічного відділу Представництва ЄС в Україні Ніколас Бердж, пише УНІАН.

«Повинен бути закон, який передбачав би серйозну відповідальність за зміст піратських сайтів. Ми повіримо в серйозні наміри України боротися з піратськими сайтами тільки тоді, коли буде передбачено покарання для осіб, причетних до підтримки піратських сайтів», - сказав він.

Крім того, Бердж заявив, що в законодавстві повинно бути передбачено покарання для юридичних компаній, зокрема, інтернет-провайдерів за вільний доступ до піратських онлайн-ресурсів.

«Провайдери інтернет-послуг також повинні нести певну правову відповідальність за те, що вони роблять. Інакше покінчити з інтернет-піратством неможливо», - сказав він та наголосив, що така відповідальність була передбачена в законі «Про внесення змін до Закону «Про кінематографію» та інших законів України щодо підтримки виробництва національних фільмів», однак цей закон був ветований Президентом з інших причин.

«Ми закликаємо Верховну Раду якомога швидше розглянути цей документ і прийняти відповідні зміни в законодавство», - підкреслив він.

Бердж також зазначив, що недавня хвиля закриття в Україні піратських онлайн-ресурсів є великим кроком вперед для ефективного захисту прав інтелектуальної власності, однак цього буде недостатньо.

За словами представника ЄС, у разі нехтування правом інтелектуальної власності, таким чином, не виконуючи зобов'язання в рамках Угоди про асоціацію з ЄС, Україні загрожує погіршення відносин з Європейським Союзом.

Нагадаємо, з листопада 2016 року припинена робота декількох піратських онлайн-кінотеатрів України.

15 листопада Департамент кіберполіції Національної поліції України припинив роботу одного з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів України FS.to.

16 листопада файлообмінник Ex.ua оголосив про намір припинити роботу через новий закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», зокрема його частини, що стосується боротьби з піратством. Тоді ж адміністрація Ex.ua просила своїх користувачів видалити особисту інформацію з сервісу збереження файлів до 30 листопада 2016 року.

Пізніше адвоката сервісу Артем Афян повідомив, що Ex.ua збирався платити правовласникам. За його словами, ресурс дійсно не купував контент у правовласників, але отримував гроші з реклами

1 грудня адміністрація файлообмінника Ex.ua повідомила про продаж свого домена за $1 млн. 

Водночас власники найбільшого файлообмінного ресурсу EX.ua, про закриття якого стало відомо в середині листопада, повідомили, що планують створити новий файлообмінник.

За оцінкою директора з маркетингу OTT-сервісу Megogo Івана Шестакова, Україна щороку втрачає близько 1,5 млрд грн через високий рівень піратства контенту.

Фото: Keddr.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY