Наливайко назвав сім пріоритетних завдань Держкомтелерадіо на 2017 рік

Наливайко назвав сім пріоритетних завдань Держкомтелерадіо на 2017 рік

31 Січня 2017
1707
31 Січня 2017
18:12

Наливайко назвав сім пріоритетних завдань Держкомтелерадіо на 2017 рік

1707
Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, підсумовуючи на засіданні колегії роботу відомства в 2016 році, окреслив пріоритетні завдання 2017 року: забезпечення діяльності та належного фінансування публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (НСТУ), сприяння реалізації заходів з підготовки та проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2017», ефективне управління об’єктами державної власності, що належать до сфери управління Держкомтелерадіо.
Наливайко назвав сім пріоритетних завдань Держкомтелерадіо на 2017 рік
Наливайко назвав сім пріоритетних завдань Держкомтелерадіо на 2017 рік

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Також у поточному році Держкомтелерадіо  сприятиме поширенню програм українських теле- та радіоканалів на тимчасово окуповану територію України та збільшенню охоплення населення прикордонних областей, в тому числі Донецької та Луганської, програмами регіональних телерадіоканалів за рахунок розвитку їх мереж мовлення.

У 2017 році триватиме реформування державних та комунальних друкованих ЗМІ. Наказом Держкомтелерадіо затверджено Порядок формування Зведеного переліку об’єктів реформування. Упродовж 2017–2018 років він буде постійно оновлюватись, з урахуванням інформації, що надходитиме від засновників.

Також відомство здійснюватиме моніторинг процесу реформування друкованих ЗМІ та редакцій із метою забезпечення їх функціонування, збереження назв, цільового призначення, мови видання й тематичної спрямованості.

Комітет працює і над вирішенням найболючішої для місцевої преси проблеми – фінансової. З метою запровадження системи державної підтримки місцевої преси Держкомтелерадіо розроблено проект Порядку надання адресної фінансової допомоги реформованим друкованим засобам масової інформації місцевої сфери розповсюдження.

«Держкомтелерадіо зробить усе можливе, аби прогресивні реформи, які проводяться в медійній сфері, були успішно втілені в життя», - наголосив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Також одне із пріоритетних завдань Держкомтелерадіо - захист національного інформаційного простору шляхом обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту.

2017 рік також стане роком старту Програми інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України, проект якої розроблено Держкомтелерадіо за ініціативою віце-прем’єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе. Загальну координацію виконання програми на адміністративному рівні передбачається покласти на Державний комітет телебачення і радіомовлення.

Нагадаємо, Міністерство інформаційної політики має наміри переїхати в приміщення Державного комітету телебачення і радіомовлення на вул. Прорізна, 2 у Києві. За даними джерел «Детектора медіа», переїзд уже розпочався. Хоча документів, які давали б для цього підстави, поки немає.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1707
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду