Пєсков не знає, чи вивчав Путін доповідь американських спецслужб щодо кібератак, у яких звинувачують Росію

Пєсков не знає, чи вивчав Путін доповідь американських спецслужб щодо кібератак, у яких звинувачують Росію

9 Січня 2017
1728

Пєсков не знає, чи вивчав Путін доповідь американських спецслужб щодо кібератак, у яких звинувачують Росію

1728
У Кремлі заявляють про серйозну втому від звинувачень з боку Вашингтона в причетності РФ до хакерських атак на США.
Пєсков не знає, чи вивчав Путін доповідь американських спецслужб щодо кібератак, у яких звинувачують Росію
Пєсков не знає, чи вивчав Путін доповідь американських спецслужб щодо кібератак, у яких звинувачують Росію

Про це повідомляє російське інформагентство «Интерфакс» з посиланням на заяву прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова у понеділок, 9 січня.

«У нас спостерігається серйозна втома від цих звинувачень», - сказав він.

Дмитро Пєсков заявив, що розсекречена частина доповіді американської розвідки про хакерські атаки на США, оприлюднена 6 січня, не містить доказів причетності до цього Росії і підготовлена на аматорському рівні.

«З нашої точки зору, як і раніше звучать абсолютно нічим не підкріплені голослівні звинувачення на досить аматорському, емоційному рівні, який навряд чи, напевно, можна застосувати до високопрофесійній роботі реально висококласних спецслужб», - додав Дмитро Пєсков.

Він зазначив, що в Кремлі як і раніше не знають, якими реальними даними оперують автори доповіді.

«Ми розуміємо, що наші американські колеги в різні етапи своєї історії проходили такі етапи "полювання на відьом". Ми пам'ятаємо такі періоди історії, ми знаємо, що потім вони змінюються більш тверезими фахівцями, більш тверезими підходами, орієнтованими все-таки на діалог, а не на емоційні напади», - додав Пєсков.

Відповідаючи на питання журналістів, чи вивчав Володимир Путін розсекречену доповідь, прес-секретар  відповів: «Це було доступно, я не можу сказати, наскільки детально (Путін його вивчив. – Ред.). Але в цьому звіті нічого немає, що варто було б детально читати».

Нагадаємо, 6 січня, була опублікована доповідь спецслужб США про російське втручання у вибори американського президента.  Як наголошується в документі, підконтрольні Кремлю ЗМІ і мережа так званих «тролів» в інтернеті сприяли російській кампанії щодо впливу на вибори президента США.

У доповіді підкреслюється, що дії Москви були спрямовані на допомогу обраному президенту США Дональду Трампу і дискредитацію його суперника від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Значна частина доповіді спецслужб США про російське втручання у вибори американського президента присвячена телеканалу Russia Today і агентству Sputnik.

7 січня Дональд Трамп заявив, що після його вступу на посаду Росія більше поважатиме Сполучені Штати, ніж це є зараз. 

За кілька годин до публікації цих висловлювань обраний президент США вкотре звернувся до теми кібервтручання в американські вибори. 

«Розвідка чітко заявила, що немає жодних доказів того, що хакерство вплинуло на результати виборів. Машини для голосування не чіпали! Єдина причина зламу погано захищених (серверів – ред.) Демократичного національного комітету, що обговорюється, полягає в тому, що втрати демократів були настільки великі, що вони були повністю збентежені!», – стверджує Дональд Трамп.

Майбутній глава апарату Трампа Рейнс Прібес заявив, що обраний президент США приймає висновки американської розвідки про причетність Росії до кібератак, спрямованих на зрив президентських виборів, і кроки у відповідь на ці дії не виключені.

В минулому році директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер назвав основною загрозою національній безпеці США кібератаки.

У жовтні 2016 року США офіційно звинуватили Росію в хакерських атаках. Міністерство внутрішньої безпеки та Управління національної розвідки США оприлюднили спільну заяву, в якій відомства офіційно звинуватили Росію в хакерських атаках на сервери Демократичної партії країни.

Ілюстрація: buzzfeed.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1728
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду