Сенатор Маккейн вважає, що Росія має заплатити за кібератаки на США

Сенатор Маккейн вважає, що Росія має заплатити за кібератаки на США

31 Грудня 2016
1316
31 Грудня 2016
12:49

Сенатор Маккейн вважає, що Росія має заплатити за кібератаки на США

1316
Впливовий сенатор-республіканець, голова комітету Сенату США у справах збройних сил Джон Маккейн заявив, що Росія має заплатити певну ціну за кібератаки на Сполучені Штати Америки і прирівняв їх до актів військових дій. Він анонсував нові антиросійські санкції, зокрема щодо банківських установ РФ.
Сенатор Маккейн вважає, що Росія має заплатити за кібератаки на США
Сенатор Маккейн вважає, що Росія має заплатити за кібератаки на США

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу «1+1», йдеться у сюжеті ТСН за 30 грудня.

Джон Маккейн підтвердив інформацію про призначення на 5 січня у Комітеті Сенату США з питань збройних сил слухань з питання загроз іноземних кібератак.

Він зазначив, що США хотіли б бути впевненими, що Росія заплатить за свої дії певну ціну і, можливо, це «зупинить її від продовження атак на наші основи демократії».

Крім того Джон Маккейн пообіцяв підтримку Україні, незалежно від позиції Дональда Трампа. «Хочемо засвідчити нашу підтримку. Ми не знаємо напевно, що буде робити обраний президент. Але переконані, що Конгрес Сполучених Штатів – а ми рівноправні гілки – надійно підтримує Україну в її боротьбі проти російської агресії», - заявив сенатор.

Повна версія інтерв’ю з Джоном Маккейном вийде на каналі «1+1» 2 січня.

Варто зазначити, що Джон Маккейн заявив також про підтримку свободи слова і ЗМІ в Україні. Про це він сказав в інтерв’ю  каналу «1+1», коментуючи ситуацію, що склалася довкола телеканалу.

Нагадаємо, у листопаді, після виборів президента США, директор національної розвідки Джеймс Клеппер  заявив, що Росія згорнула пов'язану з виборами кіберактивність після того, як адміністрація Барака Обами публічно звинуватила Москву в спробі втручання в президентські перегони.

Після свого обрання Дональд Трамп, за даними The New York Times, відхилив висновки розвідки щодо хакерських атак Росії на США.

Центральне розвідувальне управління США дійшло висновків, що хакерські атаки з боку Росії на офіційні інституції в Сполучених Штатах під час президентської кампанії були спрямовані безпосередньо на підтримку кандидата Дональда Трампа, а не на дискредитацію самого процесу демократичних голосувань.

Згодом стало відомо, що ФБР підтримала доповідь ЦРУ, в якій говориться, що Росія втрутилася у вибори в США, щоб допомогти кандидату від американців Дональду Трампу здобути перемогу.

Після цього обраний президент США Дональд Трамп заявив, що не вірить, що Росія допомагала йому виграти вибори.

Однак представниця адміністрації Білого дому підтвердила, що президент США Барак Обама доручив розвідувальному співтовариству провести повний огляд хакерських атак з боку Росії, що сталися під час виборів 2016 року. Детальна доповідь має надійти нинішньому главі Білого дому до моменту завершення терміну його президентських повноважень у січні наступного року.

Фото: REUTERS

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1316
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду