detector.media
09.01.2017 15:46
Пєсков не знає, чи вивчав Путін доповідь американських спецслужб щодо кібератак, у яких звинувачують Росію
Пєсков не знає, чи вивчав Путін доповідь американських спецслужб щодо кібератак, у яких звинувачують Росію
У Кремлі заявляють про серйозну втому від звинувачень з боку Вашингтона в причетності РФ до хакерських атак на США.

Про це повідомляє російське інформагентство «Интерфакс» з посиланням на заяву прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова у понеділок, 9 січня.

«У нас спостерігається серйозна втома від цих звинувачень», - сказав він.

Дмитро Пєсков заявив, що розсекречена частина доповіді американської розвідки про хакерські атаки на США, оприлюднена 6 січня, не містить доказів причетності до цього Росії і підготовлена на аматорському рівні.

«З нашої точки зору, як і раніше звучать абсолютно нічим не підкріплені голослівні звинувачення на досить аматорському, емоційному рівні, який навряд чи, напевно, можна застосувати до високопрофесійній роботі реально висококласних спецслужб», - додав Дмитро Пєсков.

Він зазначив, що в Кремлі як і раніше не знають, якими реальними даними оперують автори доповіді.

«Ми розуміємо, що наші американські колеги в різні етапи своєї історії проходили такі етапи "полювання на відьом". Ми пам'ятаємо такі періоди історії, ми знаємо, що потім вони змінюються більш тверезими фахівцями, більш тверезими підходами, орієнтованими все-таки на діалог, а не на емоційні напади», - додав Пєсков.

Відповідаючи на питання журналістів, чи вивчав Володимир Путін розсекречену доповідь, прес-секретар  відповів: «Це було доступно, я не можу сказати, наскільки детально (Путін його вивчив. – Ред.). Але в цьому звіті нічого немає, що варто було б детально читати».

Нагадаємо, 6 січня, була опублікована доповідь спецслужб США про російське втручання у вибори американського президента.  Як наголошується в документі, підконтрольні Кремлю ЗМІ і мережа так званих «тролів» в інтернеті сприяли російській кампанії щодо впливу на вибори президента США.

У доповіді підкреслюється, що дії Москви були спрямовані на допомогу обраному президенту США Дональду Трампу і дискредитацію його суперника від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Значна частина доповіді спецслужб США про російське втручання у вибори американського президента присвячена телеканалу Russia Today і агентству Sputnik.

7 січня Дональд Трамп заявив, що після його вступу на посаду Росія більше поважатиме Сполучені Штати, ніж це є зараз. 

За кілька годин до публікації цих висловлювань обраний президент США вкотре звернувся до теми кібервтручання в американські вибори. 

«Розвідка чітко заявила, що немає жодних доказів того, що хакерство вплинуло на результати виборів. Машини для голосування не чіпали! Єдина причина зламу погано захищених (серверів – ред.) Демократичного національного комітету, що обговорюється, полягає в тому, що втрати демократів були настільки великі, що вони були повністю збентежені!», – стверджує Дональд Трамп.

Майбутній глава апарату Трампа Рейнс Прібес заявив, що обраний президент США приймає висновки американської розвідки про причетність Росії до кібератак, спрямованих на зрив президентських виборів, і кроки у відповідь на ці дії не виключені.

В минулому році директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер назвав основною загрозою національній безпеці США кібератаки.

У жовтні 2016 року США офіційно звинуватили Росію в хакерських атаках. Міністерство внутрішньої безпеки та Управління національної розвідки США оприлюднили спільну заяву, в якій відомства офіційно звинуватили Росію в хакерських атаках на сервери Демократичної партії країни.

Ілюстрація: buzzfeed.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY