Російські письменники просять Путіна помилувати Олега Сенцова

Російські письменники просять Путіна помилувати Олега Сенцова

24 Грудня 2016
1641
24 Грудня 2016
18:15

Російські письменники просять Путіна помилувати Олега Сенцова

1641
Більше 60 членів Всесвітньої організації письменників (Русский ПЕН-центр) підписалися під листом президенту Росії Володимиру Путіну з проханням помилувати Олега Сенцова, засудженого у Росії за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів в Криму.
Російські письменники просять Путіна помилувати Олега Сенцова
Російські письменники просять Путіна помилувати Олега Сенцова

Як повідомляє російське інформагентство «РИА Новости», про це йдеться на сторінці російського ПЕН-центру в Facebook.

«Ми просимо Вас, пане Президенте, застосувати до Олега Сенцова норму закону, що дозволяє главі держави приймати рішення про помилування засуджених без визнання провини з їх боку, просимо використовувати всі наявні ресурси і механізми для якнайшвидшого звільнення нашого колеги Олега Сенцова», - йдеться у листі.

Лист до Володимира Путіна підписав 61 член організації, серед яких - Олександр Архангельський, Вероніка Доліна, Денис Драгунський, Тимур Кібіров, Майя Кучерська, Олександр Кушнер та інші письменники, поети і журналісти.

Звернення до президента з проханням помилувати Олега Сенцова також направили російські письменники - учасники Конгресу інтелігенції.

Раніше 23 грудня, під час щорічної прес-конференції президента Росії Володимира Путіна у Москві, український кореспондент інформагентства УНІАН Роман Цимбалюк поцікавився долею ув’язнених у РФ журналіста Романа Сущенка і Олега Сенцова.

На запитання про можливість звільнення українських громадян Романа Сущенка і Олега Сенцова  Володимир Путін заявив, що така можливість є в тому випадку, якщо українська сторона «відмовиться від ворожої діяльності і проведе амністію відносно учасників конфлікту на Донбасі». Тоді, за словами Путіна, ймовірно, можна буде обміняти «всіх на всіх». 

9 грудня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров на прес-конференції в ході міністерської зустрічі ОБСЄ допустив, що українські політв’язні можуть бути обміняні на росіян, які перебувають в Україні.

25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. 

У жовтні 2016 року заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов повідомив, що міністерство юстиції РФ заявляє про неможливість передати Україні засудженого до 20 років тюрми українського режисера Олега Сенцова. Водночас сестра політв'язня Кремля Олега Сенцова Наталія Каплан, яка зараз проживає в Києві, підтвердила, що її брат має тільки український паспорт. За її словами, довідку про начебто «російське громадянство» українського режисера видав слідчий ФСБ Росії.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1641
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду