Уряд схвалив законопроект про покриття українським мовленням прикордонних територій

Уряд схвалив законопроект про покриття українським мовленням прикордонних територій

15 Грудня 2016
1857
15 Грудня 2016
09:35

Уряд схвалив законопроект про покриття українським мовленням прикордонних територій

1857
14 грудня на засіданні Кабінету Міністрів України було схвалено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо територій з особливим режимом мовлення».
Уряд схвалив законопроект про покриття українським мовленням прикордонних територій
Уряд схвалив законопроект про покриття українським мовленням прикордонних територій

Про це повідомяється на сайті Міністерства інформаційної політики України.

Цей законопроект був розроблений МІП спільно з Національною радою України з питань телебачення та радіомовлення.

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець наголосив, що практично на всі прикордонні регіони поширюється російська пропаганда. Тому швидке й ефективне покриття телерадіомовленням усіх регіонів держави - нагальна потреба. 

«Із цією метою, Міністерство інформаційної політики спільно з представниками Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення розробило проект закону, метою якого є запровадження процедури оперативної видачі дозволів на тимчасове мовлення в тих регіонах, які потерпають від російської пропаганди в ефірі», - зазначив пан Стець.

У разі прийняття цього закону, Нацрада отримає право видавати дозволи на мовлення в населених пунктах, де відсутнє українське мовлення й є російське. У першу чергу це стосується Донецької, Луганської, Херсонської, а також Одеської, Харківської, Сумської та інших прикордонних областей.

Перелік населених пунктів, де можлива буде видача таких дозволів, визначатиметься Кабінетом Міністрів України, виходячи з потреб інформаційної безпеки держави та наявності російського телерадіомовлення.

Нагадаємо, 18 липня Міністерство інформаційної політики оприлюднило власний законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо територій з особливим режимом мовлення», яким пропонує узаконити поняття тимчасового мовлення на територіях з особливим режимом мовлення і надання відповідних дозволів Нацради.

20 липня Нацрада погодила із зауваженнями розроблений МІП законопроект, запропонувавши, щоб територіями з особливим режимом мовлення були лише прикордонні з Росією адміністративно-територіальні одиниці. Крім того, Нацрада пропонує передбачити безоплатну процедуру прорахунку «Українським державним центром радіочастот» частот для тимчасового мовлення.

Протягом останніх двох років Нацрада надала тимчасові дозволи на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції 19 телеканалам і радіостанціям, які оформлені на 14 юридичних осіб-телерадіоорганізацій. Однак ця процедура не передбачена жодним законом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1857
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду