Порошенко підписав закон, який дозволить фінансувати канал ATR з бюджету

Порошенко підписав закон, який дозволить фінансувати канал ATR з бюджету

2 Грудня 2016
2364
2 Грудня 2016
20:11

Порошенко підписав закон, який дозволить фінансувати канал ATR з бюджету

2364
Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо програм підтримки телерадіокомпаній Автономної Республіки Крим та міста Севастополя)». Закон надасть можливість фінансувати з бюджету зокрема діяльність кримськотатарської телерадіокомпанії ATR.
Порошенко підписав закон, який дозволить фінансувати канал ATR з бюджету
Порошенко підписав закон, який дозволить фінансувати канал ATR з бюджету

Про це повідомляє сайт Верховної Ради України.

Закон дозволяє Кабінету міністрів України у якості винятку використовувати бюджетні кошти на підтримку ТРК, що працювали до окупації Росією АР Крим на території півострова.

«Установити, як виняток з положень пункту 11 частини першої статті 87 цього Кодексу, що Кабінет Міністрів України може визначати у 2016 році напрями використання бюджетних коштів на програми підтримки телерадіокомпаній, які функціонували на території  Автономної Республіки Крим та міста Севастополя», - йдеться у законі.

Нагадаємо, 17 листопада Верховна Рада України ухвалила закон про державну підтримку каналу ATR. З другої спроби проект підтримали 227 народних депутатів. Таке рішення парламенту  бізнесмен, власник кримськотатарського телеканалу ATR Ленур Іслямов, який за весь час інвестував в канал $30 млн, назвав перемогою.

10 березня 2016 року тодішній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів, Міністерству інформаційної політики та Міністерству соціальної політики виділити 5 млн гривень на оплату боргу кримськотатарського телеканалу ATR перед шведською компанією SES Astra AB (оператор супутника Astra A4). За словами міністра інформаційної політики Юрія Стеця, сума заборгованості складає загалом 10 млн грн, але вдалося домовитися про реструктуризацію боргу та його зменшення.

Наприкінці квітня 2016 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка передбачає надання фінансової підтримки ATR.

У жовтні телеканал ATR заявив про відсутність фінансування з держбюджету України і наміри переїхати у Литву. Після цього Юрій Стець заявив, що збирається порушити питання виділення коштів кримськотатарського телеканалу ATR на засіданні уряду.

19 жовтня на засіданні уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив провести зустріч міністерств і розробити механізм виділення коштів телеканалу ATR до наступного засідання Кабміну.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2364
Читайте також
07.12.2017 22:30
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 574
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду