Гройсман наказав розблокувати гроші для кримськотатарського каналу ATR

Гройсман наказав розблокувати гроші для кримськотатарського каналу ATR

19 Жовтня 2016
1464
19 Жовтня 2016
13:31

Гройсман наказав розблокувати гроші для кримськотатарського каналу ATR

1464
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив провести зустріч міністерств і розробити механізм виділення коштів кримськотатарському телеканалу ATR до наступного засідання Кабміну.
Гройсман наказав розблокувати гроші для кримськотатарського каналу ATR
Гройсман наказав розблокувати гроші для кримськотатарського каналу ATR

Про це він сказав під час засідання уряду у середу, 19 жовтня, повідомляє «Українська правда».

Перед цим міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що «механізм горизонтальних взаємодій між міністрами вичерпаний».

«Якщо ми говоримо про уряд, то в першу чергу, це уряд швидкого реагування,  і такого потребує питання фінансування телеканалу АТR», - сказав міністр.

«До цього часу це рішення (про фінансування каналу. – Ред.) не вступило в дію», - додав Юрій Стець.

Володимир Гройсман доручив профільному віце-прем'єру В'ячеславу Кириленку провести зустріч Мінфіну, Мінсоцу, Мініформполітики і Мінюсту, аби не пізніше наступного засідання уряду розблокувати це питання і зробити відповідні видатки.    

Раніше кримськотатарський телеканал ATR заявив про відсутність фінансування з держбюджету України і наміри переїхати у Литву. після цього Міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що збирається порушити питання виділення коштів кримськотатарського телеканалу ATR на засіданні уряду.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2016 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка передбачає надання фінансової підтримки кримськотатарському каналу ATR.

10 березня тодішній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк  доручив  Міністерству фінансів, Міністерству інформаційної політики та Міністерству соціальної політики виділити 5 млн гривень на оплату боргу кримськотатарського телеканалу ATR перед шведською компанією SES Astra AB (оператор супутника Astra A4).

Як повідомив тоді ж міністр інформаційної політики Юрій Стець, сума заборгованості складає загалом 10 млн грн. За його словами, вдалося домовитися про реструктуризацію боргу, і ця сума буде зменшена як мінімум удвічі.

Як відомо, кримськотатарський телеканал ATR переїхав з окупованого Криму до Києва через відмову Роскомнагляду зареєструвати його за законами РФ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1464
Читайте також
07.12.2017 22:30
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 590
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду