Яценюк подає до суду через блог, опублікований на «Обозревателе»

Яценюк подає до суду через блог, опублікований на «Обозревателе»

1 Грудня 2016
2284
1 Грудня 2016
19:44

Яценюк подає до суду через блог, опублікований на «Обозревателе»

2284
Екс-прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що подає до суду на Олега Торгала, який опублікував блог про начебто придбання Яценюком в Маямі (США) 24-х вілл за мільйони доларів.
Яценюк подає до суду через блог, опублікований на «Обозревателе»
Яценюк подає до суду через блог, опублікований на «Обозревателе»

Про це колишній прем’єр повідомив у своєму Facebook.

«Повний абсурд, скинутий на голови людям, замученим війною, непевністю і переживаннями, виснаженим постійними інформаційними атаками, а від того дуже вразливим - це давно оголошена війна не проти мене особисто, а проти кожного громадянина з метою дезорієнтації і втрати довіри у власну державу. Маю всі підстави заявляти, що фейк про 24 вілли - це частина спецоперації проти країни», - написав Арсеній Яценюк.

Раніше, 30 листопада, Олег Торгало, засновник каналу Rosa-TV.com і мережі галерей Raritet-аrt.com, написав у своєму блозі у виданні «Обозреватель», що Арсеній Яценюк начебто придбав 24 об’єкти нерухомості у Флориді (США).

«Вчора телефонував іншому живуть в Маямі. Він років десять як переїхав до США і успішно займається бізнесом у сфері нерухомості. Штат Флорида - один з найбагатших і стабільних для цього напрямку діяльності. Друг мені постійно розповідає про дуже вдалі інвестиції наших співвітчизників, коли ті за пару років могли підняти 300% прибутку, що для Америки неймовірні цифри.

Цього разу він мені розповів про нашого героя Майдану, який піддавав себе неймовірним небезпекам і випробуванням - Арсенія Яценюка. Той, виявляється, нещодавно прилітав в Маямі і придбав 24 (!!!) об'єкти (вілли), від 1 до 5 мільйонів доларів. Вибирав все сам по каталогам, деякі сам і дивився, на інші послав помічників. Розрахунок справив через ніяк зовні не пов'язані з ним офшори. Інформація залізна, я за неї повністю відповідаю! Ніколи не писав подібного у себе на сторінці, але цього кадра після Майдану дуже не злюбив, тому вирішив поділитися. Дуже розчарований в американському уряді, затятих борцях за справедливість і законність, перед носом яких це відбувається»,  - написав Олег Торгало.

Він також пообіцяв докласти всіх зусиль, аби зібрати якомога більше інформації, щоб «порядні журналісти поїхали туди і провели розслідування».

У відповідь Арсеній Яценюк заявив, що є об’єктом інформаційних атак з часів роботи на посаді прем’єр-міністра, і зазначає, що подібна інформація підриває його контакти  з європейськими партнерами.

«"Ти купив вілли? Ти корупціонер", - це вирок для співрозмовника від Української держави. Тобі не подадуть руки. З тобою не сядуть за стіл переговорів. Твою країну зневажатимуть», - написав екс-прем’єр.

Він також вважає, що за розповсюдженням цієї інформації стоять російські спецслужби. «Саме тому чергова брехня про мільйонну нерухомість шириться Інтернетом з такою швидкістю, а сьогодні-завтра буде підхоплена «Інтером» та іншими ЗМІ, які отримують команди з Москви, та п’ятою колонною», - написав Арсеній Яценюк.

«Настав час відповідати за неправду. Так, людині на прізвище Олег Торгало, як автору брехні про 24 вілли у Маямі, доведеться йти в суд. Давати відповіді на запитання під присягою. І понести покарання у відповідності до Закону», - заявив екс-прем’єр і закликав українських громадян «не давати себе використовувати в інформаційних війнах», які ведуться проти України.

Нагадаємо, 11 лютого тодішній Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав поставнову №65 «Про затвердження Правил етичної поведінки державних службовців», що розповсюджується також на керівників державних підприємств, яка містить вимоги відмови від критики влади і нерозповсюдження інформації про діяльність держслужбовців.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2284
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Гость
2702 дн. тому
Наверное, не 24 виллы, а 23 или 25, поэтому блогер, конечно, не прав.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду