detector.media
01.12.2016 19:44
Яценюк подає до суду через блог, опублікований на «Обозревателе»
Яценюк подає до суду через блог, опублікований на «Обозревателе»
Екс-прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що подає до суду на Олега Торгала, який опублікував блог про начебто придбання Яценюком в Маямі (США) 24-х вілл за мільйони доларів.

Про це колишній прем’єр повідомив у своєму Facebook.

«Повний абсурд, скинутий на голови людям, замученим війною, непевністю і переживаннями, виснаженим постійними інформаційними атаками, а від того дуже вразливим - це давно оголошена війна не проти мене особисто, а проти кожного громадянина з метою дезорієнтації і втрати довіри у власну державу. Маю всі підстави заявляти, що фейк про 24 вілли - це частина спецоперації проти країни», - написав Арсеній Яценюк.

Раніше, 30 листопада, Олег Торгало, засновник каналу Rosa-TV.com і мережі галерей Raritet-аrt.com, написав у своєму блозі у виданні «Обозреватель», що Арсеній Яценюк начебто придбав 24 об’єкти нерухомості у Флориді (США).

«Вчора телефонував іншому живуть в Маямі. Він років десять як переїхав до США і успішно займається бізнесом у сфері нерухомості. Штат Флорида - один з найбагатших і стабільних для цього напрямку діяльності. Друг мені постійно розповідає про дуже вдалі інвестиції наших співвітчизників, коли ті за пару років могли підняти 300% прибутку, що для Америки неймовірні цифри.

Цього разу він мені розповів про нашого героя Майдану, який піддавав себе неймовірним небезпекам і випробуванням - Арсенія Яценюка. Той, виявляється, нещодавно прилітав в Маямі і придбав 24 (!!!) об'єкти (вілли), від 1 до 5 мільйонів доларів. Вибирав все сам по каталогам, деякі сам і дивився, на інші послав помічників. Розрахунок справив через ніяк зовні не пов'язані з ним офшори. Інформація залізна, я за неї повністю відповідаю! Ніколи не писав подібного у себе на сторінці, але цього кадра після Майдану дуже не злюбив, тому вирішив поділитися. Дуже розчарований в американському уряді, затятих борцях за справедливість і законність, перед носом яких це відбувається»,  - написав Олег Торгало.

Він також пообіцяв докласти всіх зусиль, аби зібрати якомога більше інформації, щоб «порядні журналісти поїхали туди і провели розслідування».

У відповідь Арсеній Яценюк заявив, що є об’єктом інформаційних атак з часів роботи на посаді прем’єр-міністра, і зазначає, що подібна інформація підриває його контакти  з європейськими партнерами.

«"Ти купив вілли? Ти корупціонер", - це вирок для співрозмовника від Української держави. Тобі не подадуть руки. З тобою не сядуть за стіл переговорів. Твою країну зневажатимуть», - написав екс-прем’єр.

Він також вважає, що за розповсюдженням цієї інформації стоять російські спецслужби. «Саме тому чергова брехня про мільйонну нерухомість шириться Інтернетом з такою швидкістю, а сьогодні-завтра буде підхоплена «Інтером» та іншими ЗМІ, які отримують команди з Москви, та п’ятою колонною», - написав Арсеній Яценюк.

«Настав час відповідати за неправду. Так, людині на прізвище Олег Торгало, як автору брехні про 24 вілли у Маямі, доведеться йти в суд. Давати відповіді на запитання під присягою. І понести покарання у відповідності до Закону», - заявив екс-прем’єр і закликав українських громадян «не давати себе використовувати в інформаційних війнах», які ведуться проти України.

Нагадаємо, 11 лютого тодішній Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав поставнову №65 «Про затвердження Правил етичної поведінки державних службовців», що розповсюджується також на керівників державних підприємств, яка містить вимоги відмови від критики влади і нерозповсюдження інформації про діяльність держслужбовців.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY