Протягом трьох років Держкіно заборонило для показу в Україні понад 500 стрічок

Протягом трьох років Держкіно заборонило для показу в Україні понад 500 стрічок

30 Листопада 2016
1554
30 Листопада 2016
17:27

Протягом трьох років Держкіно заборонило для показу в Україні понад 500 стрічок

1554
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оприлюднила список фільмів і серіалів, щодо показу яких в Україні діють обмеження. Цим творам Державне агентство України з питань кіно відмовило у державній реєстрації фільмів та видачі державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів.
Протягом трьох років Держкіно заборонило для показу в Україні понад 500 стрічок
Протягом трьох років Держкіно заборонило для показу в Україні понад 500 стрічок

Перелік творів можна завантажити на сайті Нацради.

Нацрада проводіть постійні моніторинги телеканалів стосовно дотримання телекомпаніями вимог Законів України «Про кінематографію» і «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» і щотижня звертається до Держкіно для вжиття відповідних заходів.

Телесеріали і художні фільми, в яких регулятор вбачає ознаки порушень законодавчих норм, передаються для розгляду Експертній комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів. Провівши експертизу і здійснивши аналіз аудіовізуальних творів, члени комісії роблять висновок про їх відповідність нормам чинного законодавства, на підставі якого Держкіно може відмовити у державній реєстрації фільмів та видачі державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів або його скасувати.

Упродовж 2014-2016 років Держкіно відмовило у державній реєстрації та скасувало прокатні посвідчення на трансляцію понад 500 фільмам і серіалам. Нацрада сформувала перелік цих аудіовізуальних творів на основі отриманих від Держкіно відомостей.

Нацрада зазначає, що  оскільки така робота в рамках захисту інформаційного простору триває,  перелік буде доповнюватися.

Нагадаємо, 21 листопада Держкіно скасувало державну реєстрацію та анулювало державні посвідчення на сім телесеріалів. Серед них – шість російських серіалів, які транслювалися в ефірі телеканалу «Україна»: «Другий шанс», реж. Устюгов В.; «Життя розсудить», реж. Медіа С.; «Зламані долі», реж. Демченко М.; «Мезальянс», реж. Кечаєв І.; «Чужі діти», реж. Лейзеров Ю.; «Шукаю чоловіка», реж. Ігнатов П. А також один російський серіал, що транслювався в ефірі телеканалу «Інтер», – «Я подарую тобі кохання», реж. Кечаєв І.

Як повідомляє прес-служба Держкіно, перегляд прокатних посвідчень відбувся у відповідь на інформацію низки громадських організацій.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1554
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду