“Детектор медіа” разом з інтернет-виданням “Ефір України” продовжує мовний практикум для наших радійників та телевізійників.

6 Листопада 2001
874
6 Листопада 2001
09:08

“Детектор медіа” разом з інтернет-виданням “Ефір України” продовжує мовний практикум для наших радійників та телевізійників.

874
Тиждень з 30-го жовтня по 6-е листопада 29. 10. 01, "1+1", ТСН, 19. 30 “За іронією долі, ще вчора все тут було завалено будівельним мусором, який прибрали лише для того, аби поховати одну з мешканок цього будинку”. Правильно - сміттям * * * 29. 01, Новий канал, Репортер, 19. 00 “Україна готова прийняти участь в боротьбі з міжнародним тероризмом.
“Детектор медіа” разом з інтернет-виданням “Ефір України” продовжує мовний практикум для наших радійників та телевізійників.
Про це підтвердив сьогодні прем'єр - міністр Анатолій Кінах, який зараз перебуває” 1) участь беруть, а приймають книжку зі столу 2) підтвердити це, сказати про це * * * 30.10.01, УТ-1, УТН-Панорама, 21.00 “...став новим кроком у розвитку співпраці між двома країнами. Зі свого боку, Димитрій Рупель підкреслив зацікавленість Словенії у дальшому розвитку “

Правильно - у подальшому розвитку * * * 31.10.01, УТ-2, Будні, 13.40 “А головний український приватизатор поклав край малій приватизації - магазини, кафе, перукарні, лазні вже в приватних руках...” Поклав край малій приватизації - це означає, що ця мала приватизація ще могла б тривати, а Бондар поклав їй край, як кладуть край діяльності злочинного угруповання. Напевно, він завершив малу приватизацію... “...збираючи гроші, а не папірці, за підприємства, звичайно, прищепив хвоста…”

Якби хвоста можна було б прищепити, то ті, кому його прищеплюють, були б хвостаті. А якщо хвоста прищемити, то це дуже боляче. * * * 30.10.01, ЮТАР, Експрес-інформ, 23.15 “За час свого існування 186 працівників цієї служби були удостоєні високих державних нагород, що стали визнанням їх високого професіоналізму.” За час свого існування - за час свого життя. Отож, за час існування певної служби чи за час життя 186 працівників цієї служби? * * * 31.10.01, "1+1", ТСН, 19.30 “Великі гроші екс-прем'єра України Павла Лазаренка, які каліфорнійський суд пов'язує з екс-віце-прем'єром Тимошенко, привів американців до Росії.” Підмет не узгоджується з присудком.

“Ще гірше є те, що вкрадення коштів здійснили через банківську установу.” Слова “вкрадення” не існує, є слово викрадення. А також не ще гірше є те, а ще гіршим є те. * * * 03.11.01, СТБ, Вікна. Новини, 19.00 “Росіяни тепер відбувають додому, а Київ має продовжити з'ясовувати, як саме злощасна С-200 наздогнала цивільного літака…”

Подібна форма вживається стосовно особи, а не предметів (питання Знахідного відмінку - кого? що?). Правильно - наздогнала цивільний літак.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Директор фірми “Ефір-Україна”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
874
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду