detector.media
26.11.2016 10:16
Журналістам телеканалу «Дождь», які були затримані сепаратистами, заборонили в’їзд до «ДНР»
Журналістам телеканалу «Дождь», які були затримані сепаратистами, заборонили в’їзд до «ДНР»
Кореспонденти російського телеканалу «Дождь» Сергій Єрженков і Василь Полонський, які раніше були затримані в окупованому Донецьку так званим «міністерством державної безпеки ДНР», після видворення з «ДНР» були доставлені на територію Росії.

Про це повідомляє канал «Дождь».

Журналісти «Дождя» перебувають в Ростові-на-Дону (Росія) і вийшли на зв'язок з редакцією телеканалу.

Кореспонденти «Дождя» були затримані «спецслужбами» донецьких сепаратистів ввечері, 25 листопада.  Василь Полонський розповів, що співробітники «МДБ ДНР» прийшли до них в квартиру і відвезли їх в головну будівлю так званого «міністерства державної безпеки ДНР».

Допит журналістів проводили троє співробітників «МДБ». Вони переглянули відеозаписи знімальної групи «Дождя» і видалили їх. Також вони заблокували телефон Василя Полонського, зламали телефон і заблокували ноутбук Сергія Єрженкова.

Як повідомляється, фізичного насильства співробітники «МДБ» не застосовували. «Знущалися чисто психологічно, не більше того», - сказав Василь Полонський.

Співробітники «МДБ» в розмові з затриманими кореспондентами назвали причиною їх видворення «помилкові дані», зазначені при акредитації - неправильний номер мобільного телефону. Василь Полонський сказав, що вказав вірний номер і перевірив це.

Василю Полонському та Сергію Єрженкову заборонили в'їзд в «ДНР».

Раніше стало відомо, що в окупованому російсько-терористичними силами Донецьку зникла знімальна група російського телеканалу «Дождь». Кореспонденти «Дождя» Сергій Єрженков і Василь Полонський перестали виходити на зв'язок в п'ятницю, 25 листопада.

Перед зникненням Василь Полонський встиг повідомити редакції, що знімальна група затримана так званим «Міністерством державної безпеки» сепаратистської «Донецької народної республіки». На гарячій лінії «МГБ» «Дождю» повідомили, що в п'ятницю арештів відомство не здійснювало.

Як повідомляє редакція, знімальна група «Дождя» отримала акредитацію для роботи в окупованому Донецьку в СБУ України і в так званому «Міністерстві інформації ДНР». Кордон «ДНР» журналісти пройшли в четвер, 24 листопада, з території України. На території «ДНР» журналісти «Дождя» планували зняти серію сюжетів для ефіру і сайту телеканалу.

Пізніше радник глави «ДНР» Олександра Захарченка, російський письменник Захар Прилєпін повідомив, що затриманих у «ДНР» журналістів «Дождя» Сергія Єрженкова і Василя Полонського скоро звільнять.

Після цього сайт так званого «Міністерства державної безпеки ДНР» повідомив, що журналісти російського телеканалу «Дождь» Сергій Єрженков і Василь Полонський видворені з території сепаратистської «Донецької народної республіки» до Росії. Причиною виселення стало «необ'єктивне і провокаційне» висвітлення ситуації в «ДНР».

На фото – журналісти «Дождя», видворені з «ДНР»

Фото: «Дождь»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY