Порошенко підписав закон про штрафи Нацради

Порошенко підписав закон про штрафи Нацради

25 Листопада 2016
4412
25 Листопада 2016
18:25

Порошенко підписав закон про штрафи Нацради

4412
Президент України Петро Порошенко підписав законопроект № 4815 «Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо удосконалення процедури застосування санкцій Національною радою)», який дозволяє штрафувати теле- і радіоорганізації за порушення законодавства.
Порошенко підписав закон про штрафи Нацради
Порошенко підписав закон про штрафи Нацради

25 листопада законопроект повернуто з підписом президента, повідомляється на сайті Верховної Ради.

Законопроект передбачає прописати прямо в законі «Про телебачення і радіомовлення» розміри штрафів та порушення, за які вони накладаються на мовників і провайдерів (нині це питання регулюється розпорядженням Кабміну).

Штрафи для мовників і провайдерів передбачені в розмірі 25%, 10% і 5% розміру ліцензійного збору, залежно від тяжкості порушення. При цьому найбільший штраф (25%) призначається за найтяжчі порушення та може стягуватися незалежно від того, чи застосовувалася до порушника санкція попередження. А менші штрафи за менші порушення можуть стягуватися тільки після попередження.

Нагадаємо, 1 листопада Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект № 4815 «Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо удосконалення процедури застосування санкцій Національною радою)». Голосування за законопроект № 4815 відбулося у дві спроби. Спершу не вдалося зібрати необхідний мінімум голосів – був 221 голос. Після повернення до голосування за законопроект віддали свої голоси 236 народних депутатів.

Законопроект № 4815 «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо удосконалення процедури застосування санкцій Національною Радою)» зареєстрували 15 червня народні депутати Григорій Шверк, Владислав Севрюков (обидва – «Блок Петра Порошенка»), Андрій Артеменко («Радикальна партія Олега Ляшка»), Андрій Тетерук («Народний фронт»), Артем Ільюк («Відродження»), Олександр Опанасенко («Самопоміч») і Євген Рибчинський («Воля народу»).

6 липня Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики підтримав цей законопроект і рекомендував Верховній Раді ухвалити його за основу в першому читанні.

8 вересня Верховна Рада прийняла законопроект про штрафи Нацради в першому читанні за основу.

12 жовтня Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики підготував законопроект про штрафи Нацради до другого читання і рекомендував парламенту ухвалити його в другому читанні та в цілому.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4412
Читайте також
30.11.2016 15:30
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
4 559
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду