«2+2» не отримав санкцій від Нацради за «Останнього копа»

«2+2» не отримав санкцій від Нацради за «Останнього копа»

18 Листопада 2016
2096
18 Листопада 2016
13:10

«2+2» не отримав санкцій від Нацради за «Останнього копа»

2096
18 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила взяти до відома результати позапланової перевірки телеканалу «2+2», призначеної через показ ним російсько-українського серіалу «Останній коп».
«2+2» не отримав санкцій від Нацради за «Останнього копа»
«2+2» не отримав санкцій від Нацради за «Останнього копа»

На момент перевірки телеканал «2+2» мав чинне прокатне посвідчення на цей серіал, що й зафіксувала перевірка. «Але за результатами звернень до Держкіно серіал було позбавлено прокатного посвідчення, і після цього телеканал зняв його з показу. Ми маємо тільки можливість узяти результати перевірки до відома. Але головний результат роботи – серіал більше не транслюється», - пояснив рішення регулятора член Нацради Сергій Костинський.

Нагадаємо, 10 жовтня на «2+2» відбулася прем’єра поліцейського детективу «Останній коп» із Гошею Куценко в головній ролі, який заявлений каналом як продукт українсько-російського виробництва. Напередодні його виходу в ефір «Детектор медіа» з'ясував, що в Росії цей серіал має назву «Последний мент», він знятий російською компанією «Спутник Восток Продакшн» на замовлення російського «Пятого канала». А «2+2» дозняв і переозвучив деякі сцени російського продукту. У квітні 2016 року Держкіно видало каналу прокатне посвідчення на серіал спільного виробництва Росії та України.

«Детектор медіа» ініціював дискусію про те, чи порушує цей серіал законодавство і чим відрізняється ситуація довкола «Останнього копа» від минулорічного скандалу з російським серіалом «След», який придбав канал «Україна», перезняв і переозвучив деякі сцени і представив як український серіал під назвою «ФЕС». Тоді група «1+1 медіа» звинуватила «Україну» у видаванні російського продукту за український. І внаслідок публічного скандалу Держкіно відкликало прокатне посвідчення серіалу «ФЕС» і заборонило його показ.

18 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «2+2» через показ ним серіалу «Останній коп». Представниця каналу повідомила Нацраді, що «2+2» звернувся до Держкіно з проханням ще раз переглянути серіал і видане йому прокатне посвідчення. Згодом Державне агентство з питань кіно звернулось до телеканалу «2+2» з проханням надати документи, які б підтверджували спільну роботу України і Росії над серіалом «Останній коп».

26 жовтня Держкіно анулювало прокатне посвідчення серіалу «Останній коп» на підставі висновків Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів, яка більшістю голосів рекомендувала анулювати посвідчення.

Телеканал «2+2» припинив трансляцію серіалу, хоча не згоден з рішенням Держкіно та планував оскаржити його в судовому порядку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2096
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду