Трамп відмовився карати Росію за хакерські атаки - The New York Times

Трамп відмовився карати Росію за хакерські атаки - The New York Times

13 Листопада 2016
1969
13 Листопада 2016
17:43

Трамп відмовився карати Росію за хакерські атаки - The New York Times

1969
Новообраний президент США Дональд Трамп, за даними The New York Times, відхилив висновки розвідки щодо хакерських атак на США.
Трамп відмовився карати Росію за хакерські атаки - The New York Times
Трамп відмовився карати Росію за хакерські атаки - The New York Times

Про це повідомляє «Укрінформ». 

«Трамп відхилив висновок розвідки стосовно того, що Росія стоїть за хакерськими атаками, демонструючи неповагу до фактів, а також до органів безпеки, які їх збирають», - йдеться у статті The New York Times

Зазначається, що у четвер, 10 листопада, високопоставлений російський чиновник визнав, що Кремль перебував у контакті з союзниками Дональда Трампа під час президентської кампанії.

«Хоча бути в контакті з іноземними лідерами не є незвичайним для президентської кампанії, ситуація викликає зростання занепокоєності, беручи до уваги спроби хакерських атак і зв'язки між колишнім старшим чиновником кампанії Трампа і проросійським екс-президентом України», - пише видання.

Підкреслюється, що, оскільки Дональд Трамп відмовився критикувати Кремль, наразі важливо, щоб Барак Обама, перш ніж залишить пост президента, з'ясував усі деталі стосовно хакерських атак та вирішив, як покарати Росію, щоб продемонструвати рішучість Вашингтона протистояти кібератакам без подальшої ескалації конфлікту.

«Те, що потрібно, це прагматичний огляд американсько-російських відносин, який включає в себе, як мінімум, підтвердження зобов’язань Америки перед НАТО, які Трамп недооцінив під час виборчої кампанії, та перед європейською демократією. Путін прагне підірвати і те, і те», - зазначає видання.

У статті підкреслюється, що сприйнятливість Кремля до співпраці з Дональдом Трампом може бути використана і для корисної мети, щоб переконати Кремль дотримуватися угод з контролю над озброєннями і повернутися до виконання тих угод, які Росія порушила.

«Він (Путін. – Ред.) не повинен мати жодних сумнівів у тому, що Сполучені Штати і їх союзники будуть відстоювати свої принципи і цінності, навіть коли вони залишаються відкритими для співпраці, коли інтереси обох сторін частково збігаються», - резюмується у повідомленні.

Нагадаємо, раніше в Білому домі не виключали введення проти Росії додаткових фінансових санкцій за численні кібератаки на державні і партійні ресурси США. Канал NBC з посиланням на джерела в розвідці повідомив, що Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) США готує кібератаку у відповідь на дії РФ.

Пізніше віце-президент США Джо Байден пообіцяв відповісти на кібератаки, в яких американська влада звинувачує Росію.

Москва заявляє, що буде реагувати на плани ЦРУ щодо відповіді на кібератаки, у яких США звинувачують Росію.

Водночас європейські союзники США дедалі частіше висловлюють тривогу з приводу заяв Дональда Трампа, який заперечує роль Москви в кібератаках, щоб завадити виборам у США. Вони побоюються, що кандидат від республіканців підштовхує Кремль поширити кіберкампанію на ряд інших країн та послабити західний альянс, і через це вимушені збирати розвідувальну інформацію на мільярдера.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1969
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду