Депутат «Опоблоку» вирішив не судитися з виданням «НикВести» щодо перемовин із кримінальним авторитетом

Депутат «Опоблоку» вирішив не судитися з виданням «НикВести» щодо перемовин із кримінальним авторитетом

8 Листопада 2016
1216
8 Листопада 2016
19:10

Депутат «Опоблоку» вирішив не судитися з виданням «НикВести» щодо перемовин із кримінальним авторитетом

1216
Центральний районний суд Миколаєва закрив судочинство за позовом керівника фракції «Опозиційний блок» у Миколаївській обласній раді Володимира Фроленка проти місцевого видання «НикВести».
Депутат «Опоблоку» вирішив не судитися з виданням «НикВести» щодо перемовин із кримінальним авторитетом
Депутат «Опоблоку» вирішив не судитися з виданням «НикВести» щодо перемовин із кримінальним авторитетом

Про це йдеться в новині видання.

Сьогодні, 8 листопада, суддя Наталія Черенкова оголосила відповідну постанову за клопотанням Володимира Тимошина - представника Володимира Фроленка, який попросив суд залишити позов до «НикВести» без розгляду. Сам позивач і його адвокат на засідання не з'явилися.

Сторону захисту представляли адвокати Антон Вітюк і Федір Панченко, який є керівником фракції «Самопоміч» в Миколаївській міській раді.

Відкриттю судового провадження передувала довга процедура уточнень позовних вимог з боку Володимира Фроленка. 15 серпня, розглянувши позов Володимира Фроленка, суддя Наталя Черенкова залишила його заяву без руху, вказавши, що йому необхідно уточнити позовні вимоги з посиланням на відповідні обставини і докази.

25 серпня, розглянувши уточнений позов Володимира Фроленка, суддя знову залишила його заяву без руху через те, що він не вказав вимоги до відповідача.

Як зазначає видання, вперше фрагмент аудіозапису телефонної розмови між людьми, чиї голоси схожі на голоси Володимира Фроленка і Михайла Титова, відомого як кримінальний авторитет «Мультик», пролунав в ефірі телеканалу «2+2». Цей телеканал повідомив, що на аудіозаписі звучать голоси саме Володимира Фроленка і Михайла Титова.

Сам Володимир Фроленко 25 липня назвав дану аудіозапис фальшивкою. Згодом він написав у Facebook, що заперечує, що такої розмови не було.

Нагадаємо, це не перший скандал з оприлюдненням у ЗМІ перемовин миколаївських депутатів із кримінальним авторитетом на назвисько «Мультик». Депутат Миколаївської обласної ради (БПП) Федір Барна під час сесії облради 10 червня побачив, що журналіст Євген Гомонюк (сайти NikLife і «Преступности.НЕТ») сфотографував його листування у смартфоні з особою на назвисько «Мультик» і з головою Миколаївської обласної ради Вікторією Москаленко.

Як стверджує видання, депутат відзвітував перед «Мультиком» про результати голосування за надання гірничого відводу ТОВ «Південний кар'єр» для розробки родовища пісків «Вознесенське-1». Паралельно з цим Федір Барна, як свідчать фото з його смартфона, вів переписку з главою Миколаївської обласної ради Вікторією Москаленко, яка написала депутату, щоб той відразу написав «Мультику» про голосування.

Раніше т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції в Миколаївській області Віталій Гончаров називав людину на прізвище Михайло Титов «миколаївським кримінальним авторитетом, якого на сьогоднішній день в світі називають «Мультиком»».

Побачивши, що Євген Гомонюк зафіксував його смс-повідомлення, Федір Барна підійшов до нього і сказав, що це його особисте листування і що журналіст не має права її публікувати. Кореспондент начебто відповів йому, що депутат перебуває на своєму робочому місці, а тому, якщо не хоче, щоб щось потрапило в камери, то треба листуватися в коридорі.

Після цього Федір Барна став пропонувати гроші за те, щоб журналіст видалив фотографії. Видання стверджує, що журналіст у якості експерименту почав домовлятися про видалення фотографій. У відповідь депутат заявив про шантаж.

Після скандалу, що вибухнув навколо листування Федора Барни, глава фракції БПП в Миколаївській облраді Іван Кухта зажадав від нього скласти мандат. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1216
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду