Ґран-прі кінофестивалю «Молодість» отримав польський фільм «Остання сім’я» (ПЕРЕЛІК ПЕРЕМОЖЦІВ)

Ґран-прі кінофестивалю «Молодість» отримав польський фільм «Остання сім’я» (ПЕРЕЛІК ПЕРЕМОЖЦІВ)

29 Жовтня 2016
3014
29 Жовтня 2016
23:00

Ґран-прі кінофестивалю «Молодість» отримав польський фільм «Остання сім’я» (ПЕРЕЛІК ПЕРЕМОЖЦІВ)

3014
На 46-му Київському міжнародному кінофестивалі «Молодість» відбулося нагородження переможців. Церемонія пройшла 29 жовтня у Національному академічному театрі імені Івана Франка
Ґран-прі кінофестивалю «Молодість» отримав польський фільм «Остання сім’я» (ПЕРЕЛІК ПЕРЕМОЖЦІВ)
Ґран-прі кінофестивалю «Молодість» отримав польський фільм «Остання сім’я» (ПЕРЕЛІК ПЕРЕМОЖЦІВ)

Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

Ґран-прі та грошовий сертифікат від «Лото-Забава» на 10 000 доларів отримав фільм Яна П. Матушинського «Остання сім’я» (Польща).

Головну роль у стрічці виконав відомий польський актор Анджей Северин, який зіграв кілька ролей у фільмах легендарного польського режисера Анджея Вайди, який пішов з життя 9 жовтня. Сьогодні, 29 жовтня, Анджей Северин отримав головну нагороду «Молодості-2016».

Переможцем Міжнародного повнометражного конкурсу стала робота  Гійома Сенеза «Воротар» (Бельгія, Швейцарія, Франція). Спеціальна відзнака - у стрічки Зорана Букерма «Віллі I» (Франція).

Найкращим у Короткометражному міжнародному конкурсі став фільм Педру Перальта «Вознесіння» (Португалія). Спеціальна відзнака дісталась «Віку сирен» Елоїз Пеллоке (Франція).

У Студентському міжнародному конкурсі перше місце посіла канадська стрічка режисера Лоїка Дарсеса «Жінка та її колісниця». Особлива відзнака журі – «Звук облизування» Наді Андрашев (Угорщина).

Найкращою стрічкою Національного конкурсу визнали фільм Аркадія Непиталюка «Кров’янка». Фільм отримав нагороду 2500 доларів та сертифікат від компанії МАУ.

Головний приз конкурсу «Молодість – дітям» та 2500 доларів дісталися фільму «Мандрівка Фанні» режисерки Лоли Дуайон (Франція).

Екуменічне журі головну нагороду віддало фільму «Воротар» Гійома Сенеза (Бельгія, Швейцарія, Франція). У студентському міжнародному конкурсі приз отримав «Осел» Рафаеля Гайдера (Австрія), а у короткометражному - фільм Педру Перальти «Вознесіння» (Португалія).

Приз глядацьких симпатій у Міжнародному повнометражному конкурсі отримав фільм «Кам’яне серце» Ґудмундура Арнара Ґудмундссона (Данія, Ісландія).

Голова Незалежної асоціації телерадіомовників Тетяна Лебедєва вручила приз у конкурсі «Телемолодість» Глібу Добарину (9 канал) за стрічку «Так! Ми можемо!».

Переможець Shoot&Play –  Олександр Шимко «Найгарніші дні».

Переможець секції I feel Kyiv конкурсу Shoot&Play – Міла Родіна та її робота «Київ. Небо». Приз – сертифікат на відпочинок у арт-готелі «Сенатор».

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», нагорода ФІПРЕССІ дісталась фільму «Кам’яне серце» Ґудмундуна Арнара Ґудмундссона (Данія, Ісландія).  Головну нагороду Sunny Bunny отримала робота Марко Берґера «Тхеквондо» і відправилась до Аргентини.

46-й КМКФ «Молодість» проходив з 22 по 30 жовтня. У програмі представлено близько 250 фільмів із 80 країн світу.

Нагадаємо, закриє фестиваль українська прем'єра останнього фільму класика польського та світового кіно Анджея Вайди «Післяобрази» (Powidoki).

На фото - польський актор Анджей Северин з нагородою кінофестивалю

Фото: прес-служба фестивалю

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3014
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду