ІМІ запустив тест щодо рівня журналістської етики

ІМІ запустив тест щодо рівня журналістської етики

28 Жовтня 2016
2663
28 Жовтня 2016
12:47

ІМІ запустив тест щодо рівня журналістської етики

2663
Інститут масової інформації (ІМІ) розробив та запустив тест для журналістів для перевірки рівня етичності.
ІМІ запустив тест щодо рівня журналістської етики
ІМІ запустив тест щодо рівня журналістської етики

Про це йдеться на сайті ІМІ.

Тест починається словами: «Як ви працюєте з інформацією – ви полум’яний борець за правду, поміркований професіонал, цинічний джинсовик, вічний опозиціонер, щирий плагіатор, жертва самоцензури, чи просто цікавитеся, який би з вас вийшов журналіст? Як ви працюєте з джерелами, яку інформацію вважаєте важливішою, як реагуєте на капризи публічних осіб, або на ексклюзивні “зливи” таємної інформації? Ми пропонуємо вам пройти простий тест із 15 запитань – відповідайте і дізнавайтесь, які ж у вас насправді стосунки з професійною журналістикою».

«Наразі більшість рішень Незалежної медійної ради виноситься щодо порушень професійних та етичних стандартів журналістики. Поряд з такими проблемами медіасередовища, як вплив медіавласників на редакційну політику та неокупність ЗМІ, стоять і такі, як джинса та недостатній рівень професійності», – відзначила експертка ІМІ та членкиня Незалежної медійної ради Олена Голуб.

На тест можна зайти за посиланням.

Нагадаємо, 21 жовтня  Інститут масової інформації (ІМІ) презентував сайт Expert4.media, де розміщено базу для журналістів, до якої увійшли більше ніж 500 експертів із 26 галузей.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2663
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду