Фільм «Мустафа» покажуть на Берлінале, Sundance та ще кількох фестивалях

Фільм «Мустафа» покажуть на Берлінале, Sundance та ще кількох фестивалях

27 Жовтня 2016
2073
27 Жовтня 2016
13:57

Фільм «Мустафа» покажуть на Берлінале, Sundance та ще кількох фестивалях

2073
Новий український документальний фільм «Мустрафа» Ахмеда Самихаліла про лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва покажуть на Берлінському МКФ, американському фестивалі незалежного кіно Sundance та ще кількох фестивалях.
Фільм «Мустафа» покажуть на Берлінале, Sundance та ще кількох фестивалях
Фільм «Мустафа» покажуть на Берлінале, Sundance та ще кількох фестивалях

Про це повідомила продюсерка стрічки Таміла Ташева на прес-конференції під час МКФ «Молодість» 27 жовтня.

«Ми ще не знаємо, чи буде стрічка в конкурсі “Берлінале” чи показана поза . На Sundance вона точно буде поза конкурсом, бо туди треба привозити стрічки, які ще ніде не показували. Ми ж вперше показуємо тут, на фестивалі “Молодість”», - додала вона в коментарі ДМ.

Надаємо, українська прем'єра фільму про життя лідера кримських татар Мустафи Джемілєва відбудеться 28 жовтня о 19:00 в синьому залі кінотеатру «Київ». Стрічка представлена в програмі «Українські прем'єри» цього кінофестивалю. Ще один показ планується 1 листопада.

У доментальній стрічці «Мустафа» розповідається про життя дисидента, лідера кримськотатарського народу, політика та борця за права Мустафи Джемілєва. Стрічку знімали в Києві, Львові, Криму, Москві, Нью-Йорку, Варшаві, Гданську та Анкарі за участі інших відомих радянських дисидентів, кримськотатарських та турецьких активістів та правозахисників. 26 інтерв’ю для фільму взяв відомий журналіст та історик Вахтанг Кіпіані. У фільмі є ігрові реконструкції, в яких Мустафу Джемілєва зіграв актор Максим Пасічник.

На прес-конференції пані Ташева також розповіла, що після фестивального періоду стрічки планується її прокат в Україні – вже йдуть переговори із дистрибюторами, а також фільм неодмінно покажуть на українському ТБ. Продюсерка додала, що команда хоче, аби широке коло українських глядачів побачимо фільм вже навесні – до річниці депортації кримських татар 18 травня. Творці фільму «Мустафа» також сподіваються на його прокат у країнах Європи.

Нагадаємо, бюджет стрічки склав 50 тисяч доларів, які надав Національний Фонд підтримки демократії і 150 тисяч гривень краудфандингових внесків.

На фото - Мустафа Джемілєв

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2073
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду