Фестиваль «Де кіно» оголосив переможців

Фестиваль «Де кіно» оголосив переможців

3 Жовтня 2016
2192
3 Жовтня 2016
12:37

Фестиваль «Де кіно» оголосив переможців

2192
1 жовтня відбулась урочиста церемонія нагородження переможців фестивалю короткого метру «Де кіно», який уперше пройшов у Києві за спільної ініціативи «1+1 медіа» та Film.ua Group
Фестиваль «Де кіно» оголосив переможців
Фестиваль «Де кіно» оголосив переможців

На фестиваль було подано понад 300 короткометражних стрічок, із яких до фіналу вийшли 35 робіт. Конкурсна програма включала чотири номінації: «Фільм, знятий на мобільний телефон», «Трейлер до власного серіалу», «Вебізод» і «Рімейк відомого фільму».

Щоправда, з переможцем у категорії «Рімейк відомого фільму» члени журі так і не визначилися, натомість обрали відразу двох у номінації «Фільм, знятий на мобільний телефон». 

До журі фестивалю увійшли: співголови – продюсер Film.ua Group Ірина Костюк і головний продюсер серіалів і фільмів каналу «1+1» Олена Васильєва, режисер «1+1 продакшн» Акім Галімов, креативний продюсер Film.ua Group Анна Єлісєєва, автори проекту Insiders project Дмитро Громов, Ангел Ангелов, Микита Стрижевський і Артем Бабурін, кінокритик Володимир Войтенко, оператор Ярослав Пілунський, режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Гран-прі фестивалю «Де кіно» та грошову винагороду в розмірі 50 тис грн. отримав Микита Лиськов за анімаційну роботу «Я купив велосипед». Режисеру також було вручено приз від юридичної компанії «Василь Кисіль і партнери» - сертифікат на юридичний супровід проекту.

Переможцями в номінації «Вебізод» стали Степан Кулина, Галина Цегелик, Ростислав Головко за іронічний короткометражний фільм «Рівняння наліво».  

У категорії «Фільм на мобільний телефон» перемогу здобули Назар Семків за стрічку «Мелодія» та Альберт Морозов – за фільм «Неллі і я».

Найкращим «Трейлером до власного серіалу» журі назвало роботу «Я тебе бачу» Антона Яковенка.  

Переможці в трьох номінаціях отримали по 15 тис грн.

Спеціальними призами від засновників фестивалю були нагороджені Василь Павук (сімейна студія «Павук фільм») – за активну участь у фестивалі,  Артем Беркалов та Ігор Судаков за фільм «Метро на Троєщину», знятий на мобільний телефон.

Ведучим церемонії виступив телеведучий і актор Юрій Горбунов.

Нагадаємо, фестиваль короткого метру «Де кіно» пройшов у Києві 30 вересня – 1 жовтня на кіностудії Film.ua.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2192
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду