detector.media
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
03.10.2016 12:37
Фестиваль «Де кіно» оголосив переможців
Фестиваль «Де кіно» оголосив переможців
1 жовтня відбулась урочиста церемонія нагородження переможців фестивалю короткого метру «Де кіно», який уперше пройшов у Києві за спільної ініціативи «1+1 медіа» та Film.ua Group

На фестиваль було подано понад 300 короткометражних стрічок, із яких до фіналу вийшли 35 робіт. Конкурсна програма включала чотири номінації: «Фільм, знятий на мобільний телефон», «Трейлер до власного серіалу», «Вебізод» і «Рімейк відомого фільму».

Щоправда, з переможцем у категорії «Рімейк відомого фільму» члени журі так і не визначилися, натомість обрали відразу двох у номінації «Фільм, знятий на мобільний телефон». 

До журі фестивалю увійшли: співголови – продюсер Film.ua Group Ірина Костюк і головний продюсер серіалів і фільмів каналу «1+1» Олена Васильєва, режисер «1+1 продакшн» Акім Галімов, креативний продюсер Film.ua Group Анна Єлісєєва, автори проекту Insiders project Дмитро Громов, Ангел Ангелов, Микита Стрижевський і Артем Бабурін, кінокритик Володимир Войтенко, оператор Ярослав Пілунський, режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Гран-прі фестивалю «Де кіно» та грошову винагороду в розмірі 50 тис грн. отримав Микита Лиськов за анімаційну роботу «Я купив велосипед». Режисеру також було вручено приз від юридичної компанії «Василь Кисіль і партнери» - сертифікат на юридичний супровід проекту.

Переможцями в номінації «Вебізод» стали Степан Кулина, Галина Цегелик, Ростислав Головко за іронічний короткометражний фільм «Рівняння наліво».  

У категорії «Фільм на мобільний телефон» перемогу здобули Назар Семків за стрічку «Мелодія» та Альберт Морозов – за фільм «Неллі і я».

Найкращим «Трейлером до власного серіалу» журі назвало роботу «Я тебе бачу» Антона Яковенка.  

Переможці в трьох номінаціях отримали по 15 тис грн.

Спеціальними призами від засновників фестивалю були нагороджені Василь Павук (сімейна студія «Павук фільм») – за активну участь у фестивалі,  Артем Беркалов та Ігор Судаков за фільм «Метро на Троєщину», знятий на мобільний телефон.

Ведучим церемонії виступив телеведучий і актор Юрій Горбунов.

Нагадаємо, фестиваль короткого метру «Де кіно» пройшов у Києві 30 вересня – 1 жовтня на кіностудії Film.ua.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY