Україна погіршила позиції в рейтингу свободи інформації

Україна погіршила позиції в рейтингу свободи інформації

2 Жовтня 2016
895
2 Жовтня 2016
10:16

Україна погіршила позиції в рейтингу свободи інформації

895
Українське законодавство щодо доступу до інформації зайняло 22 позицію зі 111 країн світу в Міжнародному рейтингу забезпечення права на інформацію.
Україна погіршила позиції в рейтингу свободи інформації
Україна погіршила позиції в рейтингу свободи інформації

За даними організацій Access Info Europe і Centre for Law and Democracy, які наводить «Громадське», українські закони набрали 108 балів зі 150 можливих.

Очолила рейтинг зі 136 балами Мексика, на другому місці Сербія, на третьому – Словенія.

Ще на початку вересня 2016 року Україна перебувала на 19 позиції рейтингу. При цьому кількість балів нашого законодавства залишилася незмінною.

Найкращою була позиція України в 2011 році, після прийняття закону «Про доступ до інформації», – 9-те місце у світовому рейтингу. А в 2012 році маючи все тих же 115 балів ми піднялися на 8 місце через погіршення законодавства в Хорватії.

Під час складання рейтингу Access Info Europe та Centre for Law and Democracy оцінюють виключно існуючі норми законодавства в тій чи іншій країні.

Нагадаємо, лідер фракції БПП у парламенті Ігор Гринів пропонує внести зміни до закону про запобігання корупції, і закрити частину відомостей з декларацій для загального користування. Автор проекту також заявляє, що ЗМІ не повинні бути «єдиним засобом боротьби з корупцією».

Фото: slon.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
895
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду