Дуня Міятович: Пропаганда руйнує професію журналіста

Дуня Міятович: Пропаганда руйнує професію журналіста

23 Вересня 2016
1363
23 Вересня 2016
14:00

Дуня Міятович: Пропаганда руйнує професію журналіста

1363
У Варшаві на щорічному форумі ОБСЄ з людського виміру представник ОБСЄ з питань ЗМІ Дуня Міятович заявила, що пропаганда, яка стала повсякденністю, руйнує професію журналіста
Дуня Міятович: Пропаганда руйнує професію журналіста
Дуня Міятович: Пропаганда руйнує професію журналіста

Про це пише Центр інформації про права людини.

«Пропаганда, яка стала нашою повсякденною реальністю, руйнує професію журналіста. Вплив пропаганди в Боснії і Герцоговині призвів до жахливих наслідків. Все, що відбувається в Україні, говорить про те, що ми не навчилися на своїх помилках. Загроза пропаганди стає приводом, який держава використовує», – сказала пані Міятович.

Вона додала, що ситуація у сфері свободи ЗМІ та свободи вираження думки в порівнянні з минулим роком не змінилася. Вона закликала органи влади подивитися чесно на свої країни і припинити говорити, що проблеми не існує.

«Я здивована. У мене немає пояснення таким ситуаціям, як убивство, обмеження свободи слова, залякування, погане законодавство...», – підсумувала вона.

Нагадаємо, на форумі у Варшаві пані Міятович також говорила про обмеження свободи слова серед блогерів і жінок-журналісток та нагадала про смерть українських журналістів Георгія Гонгадзе і Павла Шеремета та інші нерозслідувані злочини проти журналістів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1363
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду