Луцький журналіст виграв суд в управління юстиції щодо доступу до інформації

Луцький журналіст виграв суд в управління юстиції щодо доступу до інформації

12 Вересня 2016
1832
12 Вересня 2016
10:38

Луцький журналіст виграв суд в управління юстиції щодо доступу до інформації

1832
У Луцьку головний редактор ділового інтернет-видання «Конкурент» Андрій Лучик виграв суд у Головного територіального управління юстиції у Волинській області щодо доступу до публічної інформації
Луцький журналіст виграв суд в управління юстиції щодо доступу до інформації
Луцький журналіст виграв суд в управління юстиції щодо доступу до інформації

Про це редактор повідомив на своїй сторінці у  Facebook.

Редактор видання звернувся до суду через відмову обласного управління юстиції надати інформацію про те, кому були передані конфісковані виконавчою службою матеріальні цінності.

«Для безоплатної передачі створюється комісія, куди входять представники відповідного органу державної виконавчої служби, митного органу, органу державної податкової служби та фінансового органу. Якщо раніше про безкоштовно передане майно знали лише одиниці, то у березні цього року були внесені зміни до нормативно-правових актів і всі "безкоштовні" лоти виставляють на сайті Системи електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ), де місяць чекають звернень від відповідних суб’єктів. По завершенню цього терміну, засідає комісія і… А далі невідомо, що відбувається, адже жодної інформації, куди безоплатно передали конфіскат, немає», – зазначив редактор на своїй сторінці.

За його словами, 27 травня Любомльський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області на сайті СЕТАМ опублікував оголошення про передачу 33-х найменувань, серед яких 23 автомобілі марок Мерседес, Ауді, Вольксваген, Сеат, БМВ, Опель, Мітцубісі, Сітроен, Пежо, а також шини, одяг та інші речі.

«Я попросив в управління юстиції протокол засідання цієї комісії, щоб дізнатися, кому були передані ці матеріальні цінності. Натомість в юстиції видали дві основні версії, чому вони не можуть надати цю інформацію: 1) це є службова інформація; 2) це є матеріали виконавчого провадження, а тому вони не доступні простим смертним», – зазначає редактор.

Пан Лучик подав позов щодо відмови в наданні публічної інформації, а 8 серпня суд задовольнив позовні вимоги в повному обсязі. Зокрема, визнав протиправною відмову Головного територіального управління юстиції у Волинській області у наданні інформації на запит та зобов'язав відповідача надати повну інформацію на зазначений запит.

Повний текст рішення суду буде оприлюднено 14 вересня. З цього дня впродовж 10 днів сторона, яка програла суд, може подати апеляцію.

Нагадаємо, на початку серпня на Волині журналіст інтернет-видання «Район» Нестор Ліпич заявив, що працівники поліції перешкоджали його професійній діяльності під час позачергових виборів до Верховної Ради України на виборчій дільниці в селі Черче (Камінь-Каширський район, Волинська область) і провели з ним незаконну «профілактичну бесіду».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1832
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду