ОБСЄ обрав п’ять українських газет, яким допоможе у реформуванні

ОБСЄ обрав п’ять українських газет, яким допоможе у реформуванні

27 Серпня 2016
2126
27 Серпня 2016
17:37

ОБСЄ обрав п’ять українських газет, яким допоможе у реформуванні

2126
П’ять українських газет було обрано для надання допомоги в процесії їхнього перетворення із видань, що фінансуються органами влади, на незалежні ЗМІ. Подібна допомога надаватиметься в рамках проекту, що виконується Координатором проектів ОБСЄ в Україні на запит Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення.
ОБСЄ обрав п’ять українських газет, яким допоможе у реформуванні
ОБСЄ обрав п’ять українських газет, яким допоможе у реформуванні

Про це йдеться у повідомленні на сайті ОБСЄ.

Конкурсна комісія, до складу якої увійшли представники Коордиатора та Комітету, а також Національної спілки журналістів України (НСЖУ), незалежні медійні експерти, розглянули 22 заявки, що надійшли на конкурс.

Оголошуються наступні газети-переможці:

-«Обрії Ізюмщини», Харківська область;

-«Край», Івано- Франківська область;

-«Надросся», Черкаська область;

-«Запорізька правда», Запорізька область;

-«Край Кам’янецький», Хмельницька область.

В рамках підтримки цих видань Координатор проектів до кінця року планує провести маркетингове дослідження аудиторій; допомогти розробити адаптовані до їх потреб стратегії з подолання труднощів реформування та забезпечення сталої роботи, надати можливості підвищення кваліфікації їхніх співробітників.

Розроблені внаслідок цієї діяльності стратегії будуть презентовані ширшому колу видань, що проходять процес реформування.

Проект має на меті підтримати зусилля України, спрямовані на подолання спадщини державного володіння засобами масової інформації у відповідності до Закону «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон передбачає, що протягом двох років, подібні видання або мають реформуватися, або припинять існування. 

Нагадаємо, нова ініціатива Координатора проектів ОБСЄ в Україні передбачає розробку стратегій сталого розвитку для регіональних медіа, які підлягають реформуванню згідно із Законом України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Проект розраховано реалізувати до кінця 2016-го року, а у подальшому Координатор проектів ОБСЄ в Україні планує розгорнути програму підтримки реформування на більшу кількість комунальних газет України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2126
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду