Троян здивований, що вбивство Шеремета не розслідує СБУ

Троян здивований, що вбивство Шеремета не розслідує СБУ

12 Серпня 2016
2482
12 Серпня 2016
19:05

Троян здивований, що вбивство Шеремета не розслідує СБУ

2482
Перший заступник глави Національної поліції Вадим Троян спростував інформацію щодо організації стеження за загиблим журналістом Павлом Шереметом, який, за його словами, був другом батальйону «Азов», у якому воював у зоні АТО Вадим Троян. Він також заявив, що вбивство відомого журналіста повинна була розслідувати СБУ.
Троян здивований, що вбивство Шеремета не розслідує СБУ
Троян здивований, що вбивство Шеремета не розслідує СБУ

Про це він повідомив в інтерв’ю виданню «Цензор.НЕТ».

Вадим Троян заявив, що інформація щодо організації стеження за Павлом Шереметом і керівницею «Української правди» Оленою Притулою – фейк.

«З 22 липня, коли моє ім'я з'явилося на сумнівних сайтах в цьому контексті, жодна людина не задала мені питання прямо: чи стежив я за Павлом Шереметом і його сім'єю. Я був приголомшений, коли деякі пристойні ЗМІ почали передруковувати фейк, але вже з коментарями Генпрокурора Юрія Луценка. Примітно, що питаючи у нього про це, ведуча каналу "112" посилалася на "деякі сайти" - напевно, їй було соромно вказувати "зливні бачки" як джерело інформації. Перше, що я зробив, повернувшись з відпустки, попросив Хатію Деканоїдзе призначити службову перевірку щодо моєї нібито стеження за Шереметом. Під час моєї відсутності ніхто такої перевірки навіть не ініціював. Ніякого виробництва в Генеральній прокуратурі, наскільки мені відомо, теж не було. Але, тим не менше, фейк зі стеженням зажив своїм життям в ЗМІ», - заявив Вадим Троян.

За його словами, Павло Шеремет  був одним з небагатьох журналістів - друзів «Азова».

Перший заступник глави Національної поліції також висловив здивування, що вбивство Павла Шеремета не розслідує СБУ.

«Для мене дивно, чому цю справу не взяла СБУ…Павло Шеремет був відомим журналістом. Тому цією справою повинна займатися СБУ. Зрозуміло, що задіяти нас. Але раз склалася така ситуація, значить, будемо ми розслідувати», - сказав він.

Він також підтвердив, що слідство наразі розглядає і відпрацьовує всі чотири версії вбивства журналіста, і підкреслив, що вбивство Павла Шеремета є замовним.

Варто зазначити, що Служба безпеки України відмовилась повідомити, чи проводила стеження за журналістом «Української правди» Павлом Шереметом та керівницею цього видання Оленою Притулою. При цьому СБУ порадила звернутися за коментарями до Нацполіції і ГПУ.

Нагадаємо, вранці 20 липня внаслідок вибуху автомобіля в Києві на розі вулиці Богдана Хмельницького та Івана Франка загинув український журналіст Павло Шеремет.

Злочин кваліфіковано прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». 

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Павло Шеремет загинув у результаті спрацювання вибухового пристрою. За його словами, основною версією слідство вважає помсту за професійну діяльність. У групі, яка організувала вбивство журналіста Павла Шеремета, було щонайменше п'ятеро осіб. Бомба була підкладена під двері автомобіля.

Згодом генпрокурор Юрій Луценко повідомив про створення фотороботів підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета на основі записів відеокамер.

Пізніше Юрій Луценко заявив, що відкрито кримінальне провадження щодо організації першим заступником голови Нацполіції Вадимом Трояном незаконного стеження за керівниками «Української правди» Павлом Шереметом та Оленою Притулою.

11 серпня, відповідаючи на питання, чи був він опитаний у справі про нібито стеження за Павлом Шереметом, Вадим Троян повідомив, що одразу після виходу з відпустки дав всі пояснення.

На фото – Вадим Троян

Фото: npu.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2482
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду