detector.media
26.06.2016 11:05
Про засудженого у Росії кінорежисера Сенцова починають забувати – «Укрінформ»
Про засудженого у Росії кінорежисера Сенцова починають забувати – «Укрінформ»
На майстер-класі, проведеному в рамках Московського міжнародного кінофестивалю (ММКФ), який проходить 23-30 червня, британський кінорежисер Стівен Фрірз назвав «жахливим» термін, отриманий українським кінорежисером Олегом Сенцовим.

Про це повідомляє кореспондент «Укрінформу».

«Сенцов? Засуджений на 20 років? Це жахливо!», – заявив Стівен Фрірз у відповідь на запитання, чи повинен Московський кінофорум у порядку професійної, колегіальної допомоги висловити підтримку несправедливо засудженому українському кінорежисеру.

Далі пан Фрірз додав, що «на жаль, не знає цієї людини» і «не знає суті його проблеми».

На думку кореспондента «Укрінформу», це показує, що у світовій кіноспільноті нині або недостатньо знають про справу Сенцова-Кольченка, або вже почали про неї забувати.

Раніше стало відомо, що Московський міжнародний кінофестиваль відібрав до участі в основному конкурсі український фільм «Гніздо горлиці» режисера Тараса Ткаченка. Після цього український режисер зробив заяву з приводу участі його фільму «Гніздо горлиці» в офіційному конкурсі Московського міжнародного кінофестивалю (ММКФ) в 2016 році.  «Ще раз дякуємо фестивалю за запрошення, но ми відмовляємось від участі в конкурсі на знак солідарності Із Сенцовим, Кольченком і з людьми, які стоять на фронті!», - заявив Тарас Ткаченко.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

31 березня у Варшаві (Польща) під час відкриття фестивалю нового італійського кіно Cinema Italia Oggi 2016 активісти Euromaidan-Warszawa та фундація «Відкритий діалог» (Fundacja Otwarty Dialog) провели акцію на підтримку засудженого у Росії до 20 років ув’язнення за сфальшованим звинуваченням у тероризмі українського кінорежисера Олега Сенцова.

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY