Обласна газета «Новини Закарпаття» реформуватиметься під час другого етапу роздержавлення

Обласна газета «Новини Закарпаття» реформуватиметься під час другого етапу роздержавлення

14 Червня 2016
2205
14 Червня 2016
14:06

Обласна газета «Новини Закарпаття» реформуватиметься під час другого етапу роздержавлення

2205
Газета Закарпатської обласної ради та облдержадміністрації «Новини Закарпаття» буде реформована – органи влади вийдуть із складу співзасновників, трудовий колектив перетвориться у суб’єкт господарювання. Таке рішення сьогодні, 14 червня, Закарпатська обласна рада прийняла більшістю голосів.
Обласна газета «Новини Закарпаття» реформуватиметься під час другого етапу роздержавлення
Обласна газета «Новини Закарпаття» реформуватиметься під час другого етапу роздержавлення

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

За реформування обласної газети  «Новини Закарпаття» проголосували 53 депутати.

У прийнятому депутатами рішенні щодо реформування видання вказується: «Вийти в строки, передбачені законодавством для другого етапу реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій обласної ради та облдержадміністрації, зі складу співзасновників друкованого засобу масової інформації “Новини Закарпаття” з перетворенням редакції членами її трудового колективу у суб'єкт господарювання зі збереженням назви, цільового призначення, мови видання й тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації».

Голова Закарпатської облдержадміністрації (ОДА), депутат облради Геннадій Москаль пояснив, що газета не могла бути реформована під час так званої «першої хвилі», оскільки ще й досі не інвентаризовано майно редакції.

Він також запропонував проголосувати за призначення головним редактором газети Мирослави Галас, яка на даний час є в. о. керівника комунального ЗМІ. Свою пропозицію він мотивував тим, що потрібно вирішувати різні організаційні питання, і комунальне підприємство повинно мати керівника.

У відповідь перший заступник голови Закарпатської облради Йосип Борто зазначив, що відповідний проект рішення опублікований уже на сайті, але ще не пройшли терміни для ознайомлення з документом згідно із Законом України «Про доступ до публічної інформації». Відтак даний проект рішення депутати вирішили, аби не порушувати законодавства, розглянути на наступному пленарному засіданні.

Раніше депутати облради звільнили колишнього керівника редакції Віталія Ящищака. Згодом з’ясувалося, що проект рішення про звільнення редактора не був опублікований за 20 робочих днів до розгляду питання.

Нагадаємо, у лютому директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА Ярослав Галас повідомив, що на Закарпатті нараховується 29 комунальних друкованих видань, але реально з них виходить 15. Як приклад вдалого роздержавлення він навів газету «Мукачівська панорама», яка самостійно виходить з 2002 року.

Фото: prozak.info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2205
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду