На окупований Крим почало мовити «Українське радіо»

На окупований Крим почало мовити «Українське радіо»

27 Травня 2016
1760
27 Травня 2016
10:54

На окупований Крим почало мовити «Українське радіо»

1760
26 травня український радіосигнал почав надходити на територію окупованого Криму. В АР Крим на частоті 101.4 FM почало мовити «Українське радіо».
На окупований Крим почало мовити «Українське радіо»
На окупований Крим почало мовити «Українське радіо»

Про це йдеться на сайті Херсонської обласної державної адміністрації (ОДА).

«Вперше за два роки анексії кримчани знову почули українське слово і голос своєї Батьківщини. Віднині він впевнено лунатиме у Криму. Щойно ми відновили українське національне мовлення на території тимчасово окупованого Криму! Українське Радіо в FM-діапазоні вже зараз звучить у Криму. Я отримую повідомлення із Джанкоя і Красноперекопська – Україну чути в приймачах, люди говорять, що сигнал хороший», – заявив голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв.

Він також повідомив, що це лише початок відновлення українського мовлення у районах Херсонщини, що межують з окупованим півостровом, і в самому Криму. Як відомо, проблеми виникли після захоплення російськими окупантами телевежі у Красноперекопську.

«Я вдячний усім, хто доклав багато зусиль до того, щоб наші співвітчизники в Криму чули нас, чули правду, чули нашу волю і бажання бути разом. Робота над тим, щоб українське мовлення було відновлено, розпочалася ще у минулому році. Саме зараз справа зрушилася з місця. Незабаром українське мовлення на радіо та телевізійних частотах буде поширюватися у всіх населених пунктах прикордонних районів області та на території АР Криму», - сказав очільник Херсонщини.

Андрій Гордєєв також повідомив про виділення земельної ділянки на території Генічеського району для побудови нової вежі, яка буде оснащена потужним передавачем. Таким чином українське теле- та радіомовленням покриє всі прикордонні райони Херсонщини та АР Крим.

Нагадаємо, 18 лютого Нацрада створила робочу групу з розвитку телерадіомовлення в південних районах Херсонської області та на територію тимчасово окупованого Криму й Севастополя. Робочу групу очолив член Нацради Сергій Костинський.

22 квітня члени робочої групи на черговому засіданні проаналізували ситуацію з мовленням у Херсонській області та вирішили розробити план дій щодо поширення сигналу українських радіостанцій і телеканалів у так званих «білих плямах» – місцях, де покриття сигналом наразі немає.

Також робоча група опрацьовує питання мовлення на окупований Крим з майбутньої 150-метрової телевежі в селищі Чонгар Херсонської області.

Крім того у смт Чаплинка на Херонщині буде встановлено новий передавач потужністю 5 кВт замість передавача потужністю 100 Вт. Новий передавач повинен забезпечити покриття українським телемовленням районів області, прилеглих до окупованого Криму.

Фото: Херсонська ОДА

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1760
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду