detector.media
27.05.2016 10:54
На окупований Крим почало мовити «Українське радіо»
На окупований Крим почало мовити «Українське радіо»
26 травня український радіосигнал почав надходити на територію окупованого Криму. В АР Крим на частоті 101.4 FM почало мовити «Українське радіо».

Про це йдеться на сайті Херсонської обласної державної адміністрації (ОДА).

«Вперше за два роки анексії кримчани знову почули українське слово і голос своєї Батьківщини. Віднині він впевнено лунатиме у Криму. Щойно ми відновили українське національне мовлення на території тимчасово окупованого Криму! Українське Радіо в FM-діапазоні вже зараз звучить у Криму. Я отримую повідомлення із Джанкоя і Красноперекопська – Україну чути в приймачах, люди говорять, що сигнал хороший», – заявив голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв.

Він також повідомив, що це лише початок відновлення українського мовлення у районах Херсонщини, що межують з окупованим півостровом, і в самому Криму. Як відомо, проблеми виникли після захоплення російськими окупантами телевежі у Красноперекопську.

«Я вдячний усім, хто доклав багато зусиль до того, щоб наші співвітчизники в Криму чули нас, чули правду, чули нашу волю і бажання бути разом. Робота над тим, щоб українське мовлення було відновлено, розпочалася ще у минулому році. Саме зараз справа зрушилася з місця. Незабаром українське мовлення на радіо та телевізійних частотах буде поширюватися у всіх населених пунктах прикордонних районів області та на території АР Криму», - сказав очільник Херсонщини.

Андрій Гордєєв також повідомив про виділення земельної ділянки на території Генічеського району для побудови нової вежі, яка буде оснащена потужним передавачем. Таким чином українське теле- та радіомовленням покриє всі прикордонні райони Херсонщини та АР Крим.

Нагадаємо, 18 лютого Нацрада створила робочу групу з розвитку телерадіомовлення в південних районах Херсонської області та на територію тимчасово окупованого Криму й Севастополя. Робочу групу очолив член Нацради Сергій Костинський.

22 квітня члени робочої групи на черговому засіданні проаналізували ситуацію з мовленням у Херсонській області та вирішили розробити план дій щодо поширення сигналу українських радіостанцій і телеканалів у так званих «білих плямах» – місцях, де покриття сигналом наразі немає.

Також робоча група опрацьовує питання мовлення на окупований Крим з майбутньої 150-метрової телевежі в селищі Чонгар Херсонської області.

Крім того у смт Чаплинка на Херонщині буде встановлено новий передавач потужністю 5 кВт замість передавача потужністю 100 Вт. Новий передавач повинен забезпечити покриття українським телемовленням районів області, прилеглих до окупованого Криму.

Фото: Херсонська ОДА

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY