На Херсонщині побудують нову телевежу і встановлять новий передавач для забезпечення українського мовлення

На Херсонщині побудують нову телевежу і встановлять новий передавач для забезпечення українського мовлення

13 Квітня 2016
1785
13 Квітня 2016
13:52

На Херсонщині побудують нову телевежу і встановлять новий передавач для забезпечення українського мовлення

1785
У Генічеському районі (Херсонська область) розпочнеться зведення 150-метрової телевежі, з якої буде здійснюватися українське мовлення на нових частотах на південні райони області.
На Херсонщині побудують нову телевежу і встановлять новий передавач для забезпечення українського мовлення
На Херсонщині побудують нову телевежу і встановлять новий передавач для забезпечення українського мовлення

Про це це повідомляє прес-служба Херсонської облдержадміністрації (ОДА) з посиланням на матеріали круглого столу «Інформаційна безпека та протидії інформаційній агресії», який відбувся в ОДА за участю радника міністра інформаційної політики з питань Криму Еміне Джеппар.

На заході обговорювалися питання відновлення українського мовлення на частині території Херсонщини та Криму.

Як розповіла директор Департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики Херсонської облдержадміністрації Ольга Савенко, яка входить до складу робочої групи з розвитку телерадіомовлення в південних районах Херсонської області та на території тимчасово окупованої АР Крим та міста Севастополя, у Генічеському районі Херсонщини розпочнеться будівництво нової телевежі висотою 150 м, з якої буде здійснюватися мовлення на нових частотах. Зараз триває робота з пошуку земельної ділянки для будівництва вежі, розглядаються декілька варіантів.

Крім того, у смт Чаплинка Херонщини буде встановлено новий передавач потужністю 5 кВт замість передавача потужністю 100 Вт. Новий передавач повинен забезпечити покриття українським телемовленням районів області, прилеглих до окупованого Криму.

«Звичайно, на шляху до цього існує дуже багато перешкод. Наприклад, щоб змінити передавач, потрібно внести зміни до ліцензії, яка дає право на мовлення на відповідній частоті. У нашому випадку – це філія НТКУ "Херсонська регіональна дирекція «Скіфія»", програми якої буде можливо транслювати на більш потужному сигналі», – зазначила Ольга Савенко.

Раніше заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова повідомила, що в Херсонській області буде встановлено новий передавач, який надала Україні Словенія. За її словами, для цього необхідно ще отримати бюджетне фінансування, яке вимагає багато часу.

Нагадаємо, у лютому повідомлялося, що в Національній раді з питань телебачення і радіомовлення України створено робочу групу з відновлення мовлення на півдні Херсонської області та в Криму. Група створена «з метою захисту інформаційного простору, інформаційного суверенітету на півдні країни».

До цього Херсонська влада заявляла про те, що російські телеканали з Криму мовлять на кілька районів Херсонщини за допомогою телевежі, розташованої в кримському Красноперекопську. Так голова Херсонської обласної держадміністрації (ОДА) Андрій Путилов заявив минулого року, що занепокоєний трансляцією російських каналів на території шести районів області вздовж адмінкордону з окупованим Росією Кримом.

У січні 2016 року директор Департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики Херсонської облдержадміністрації (ОДА) Ольга Савенко повідомила, що Херсонську область включили в проект постанови Кабінету міністрів України як область, що потребує в найближчий час встановлення нового 5 кВ-передавача, а також виділення коштів на його оснащення (антено-фідерної системи). Передавач для Херсонщини буде наданий Міністерством інформаційної політики України з числа тих, що були отримані в якості допомоги з-за кордону.

Фото: Херсонська ОДА

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1785
Читайте також
13.05.2016 10:58
Ленур Ислямов, для «Української правди»
817
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду