Суд став на бік газети «Приазовский рабочий» у спорі з виборчою комісією

Суд став на бік газети «Приазовский рабочий» у спорі з виборчою комісією

19 Травня 2016
1561
19 Травня 2016
12:40

Суд став на бік газети «Приазовский рабочий» у спорі з виборчою комісією

1561
Газета «Приазовский рабочий» з міста Маріуполя (Донецька область) виграла господарський спір у міської виборчої комісії, яка відмовилася оплачувати друк бюлетенів у друкарні видання під час місцевих виборів восени минулого року. Рішенням суду зобов’язано міськвиборчком відшкодувати виданню 645,3 тис. грн.
Суд став на бік газети «Приазовский рабочий» у спорі з виборчою комісією
Суд став на бік газети «Приазовский рабочий» у спорі з виборчою комісією

Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

Нагадаємо, друкарню газети «Приазовский рабочий» звинувачували у друкуванні та пакуванні виборчих бюлетенів з порушенням – без присутності членів міської виборчої комісії. Комісія відмовилася приймати бюлетені, оскільки в друкарні було виявлено незапаковані виборчі бюлетені та бюлетені з помилками. Виборчі дільниці у Маріуполі не змогли розпочати роботу.

Водночас ЦВК не підтримала рішення щодо передруку бюлетенів у іншій друкарні. Тим часом «Приазовский рабочий» вирішив повертати кошти за друк через суд.

Редакція досі не знає, коли отримає кошти, заборговані міськвиборчкомом. Головний редактор видання Микола Токарський зазначає, що через ці борги газета опинилася в скрутній фінансовій ситуації. Стрімке зростання тарифів на доставку преси її ще більше погіршило.

«Але для нас важлива і моральна сторона цього питання. У чому нас тільки не звинувачувала тоді так звана демократична коаліція, який тільки бруд не лила на наш колектив. Але ми вистояли, наші дівчата не зламалися, витримали цей тиск. І сьогодні цим рішенням суду ми довели безпідставність усіх звинувачень на нашу адресу. Інакше і бут не могло. "Приазовский рабочий" вчергове довів свою високу репутацію ділового і надійного партнера, який діє в рамках правового поля. Це важливо і для більшості читачів, які нас підтримували і вірили в нас», – сказав Микола Токарський.

Нагадаємо, минулого року  «Громадське ТБ. Приазов’я» підготувало серію відео з пікету 19 жовтня типографії видання «Приазовский рабочий» у Маріуполі, де друкували бюлетені. Активісти та представники деяких партій заявили, що друкарня виготовить більше бюлетенів і буде використовувати їх для фальсифікацій на користь «Опозиційного блоку».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1561
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду