Російські ЗМІ розповсюджують інформацію щодо петиції про перегляд результатів «Євробачення»

Російські ЗМІ розповсюджують інформацію щодо петиції про перегляд результатів «Євробачення»

17 Травня 2016
2239
17 Травня 2016
12:51

Російські ЗМІ розповсюджують інформацію щодо петиції про перегляд результатів «Євробачення»

2239
Артур Ованесян з Єревана (Вірменія) опублікував на сайті Change.org петицію щодо перегляду результатів пісенного конкурсу «Євробачення-2016», який закінчився у Стокгольмі (Швеція) 14 травня перемогою української співачки Джамали із піснею «1944».
Російські ЗМІ розповсюджують інформацію щодо петиції про перегляд результатів «Євробачення»
Російські ЗМІ розповсюджують інформацію щодо петиції про перегляд результатів «Євробачення»

Петиція з моменту свого виникнення була розтиражована багатьма російськими ЗМІ, повідомляє «Русская служба ВВС», яка також пише, що петиція «набирає популярність».

Петиція за перегляд результатів «Євробачення», адресована Європейській мовній спілці (EBU), набрала близько 75 тисяч голосів. Петиції на сайті Change.org не мають юридичної сили.

«Ми розуміємо, що голосування в журі та голосування глядачів це складний і емоційний процес, але кількість людей, які підписали цю петицію показує, що багато хто впевнений у тому, що" переможцем "в цьому році вибраний не той виконавець, який цього заслуговував», - сказано в зверненні.

При цьому в тексті петиції не пропонується прийняти якесь конкретне рішення.

«Русская служба ВВС» також повідомляє, що перемога української учасниці Джамали на «Євробаченні» викликала в Росії негативну реакцію. Представник російського МЗС Марія Захарова в Facebook натякнула на політизованість конкурсу, а деякі російські політики висловили сумнів, що Україна в нинішній економічній ситуації зможе прийняти «Євробачення-2017».

Як повідомляв «Детектор медіа», посилаючись на сайт «Євробачення», в цьому році правила голосування дещо змінилися. Однак для більшості глядачів незначні зміни в правилах підрахунку голосів стали несподіванкою - через те, що раніше їм було невідомо про існування професійного журі, що дало привід російським ЗМІ заявляти, що правила змінили заради перемоги Джамали.

EBU неодноразово змінювала правила голосування, щоб уникнути «політизації конкурсу» - оскільки з'ясувалося, наприклад, що країни загального культурного поля часто віддають голоси за представників сусідніх країн з політичних мотивів, а не через талант виконавців. Щоб нівелювати такого роду «сусідське голосування» і був продемонстрований окремий результат професійного журі, яке оцінює пісню в декількох категоріях - вокал, якість номера, композиція та оригінальність пісні, загальне враження від виконання.

Оприлюднення двох різних результатів голосування, яке в попередні роки автоматично об'єднувалося в одну цифру, подовжує хронометраж фіналу конкурсу. Що дозволяє додати побільше реклами, і заодно тримає в напрузі глядача біля екрану. Однак нічого принципово нового в 2016 році на «Євробаченні» не сталося.

Варто зазначити, що на сервісі електронних петицій Avaaz зʼявилася онлайн-петиція з вимогою звільнити з роботи ведучу Маріан Джеймс, яка коментувала конкурс «Євробачення-2016» у прямому ефірі телеканалу «France 2». Автор петиції з нетиповим для Франції прізвищем Іванцевич вимагає звільнити ведучу і заборонити їй роботу у державних ЗМІ Франції. Автор петиції стверджує, що протягом всього шоу ведуча дозволяла собі недоречні коментарі, які були «вульгарними і образливими», особливо щодо Росії і її президента Володимира Путіна.

Нагадаємо, представниця України виконавиця кримськотатарського походження Джамала (Сусанна Джамаладінова) з піснею «1944» перемогла на 61-му Міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення», фінал якого відбувся 14 травня в столиці Швеції Стокгольмі. У змішаному голосуванні професійного журі та телеглядачів Джамала набрала 534 бали. На другому місці – Австралія (511 балів). На третьому – Росія (361 бал).

Загалом у конкурсі брали участь 42 країни. По 18 співаків змагалися в першому і другому півфіналах, з них по 10 пройшли до фіналу. Також, до фіналу автоматично потрапили представники 5 країн-засновників конкурсу: Велика Британія, Німеччина, Іспанія, Італія, Франція; а також країна, яка приймала цього року конкурс – Швеція. Всього у фіналі виступили 26 конкурсантів.


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2239
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду