Джерело «панамського витоку» пояснило свої мотиви

Джерело «панамського витоку» пояснило свої мотиви

7 Травня 2016
1374
7 Травня 2016
12:59

Джерело «панамського витоку» пояснило свої мотиви

1374
Анонімне джерело, причетне до витоку «панамського досьє» фірми Mossack Fonseca, пояснило мотиви надання документів журналістам. 
Джерело «панамського витоку» пояснило свої мотиви
Джерело «панамського витоку» пояснило свої мотиви

Чоловік, який назвав себе Джон Доу, звернувся до аудиторії, помістивши заяву у газеті Süddeutsche Zeitung, журналістам якої він передав документи Mossack Fonseca. Про це повідомляє BBC Україна.

Повна версія його заяви англійською мовою міститься на сайті газети.

У заяві зазначено, що суди по всьому світу «абсолютно не впоралися зі своїм завданням - розібратися з метастазами офшорних зон, розкиданих по планеті».

«Я вирішив розповісти про роботу Mossack Fonseca, бо вважаю, що її засновники, співробітники і клієнти повинні понести відповідальність за ту роль, яку зіграли в її злочинах, з яких поки що розголошена лише частина», - зазначено в заяві.

Як писав MediaSapiens, cпівголовний редактор німецького видання Suddeutsche Zeitung, яке оприлюднило «панамські папери», не певен щодо походження документів, але вважає, що їх публікація була «в інтересах суспільства». Він наголосив, що Suddeutsche провела перехресну перевірку тисяч документів із інших джерел, чим відкинула будь-які сумніви у їх оригінальності.

Фото - BBC Україна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1374
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду