Mossack Fonseca прокоментувала публікації в ЗМІ щодо її діяльності

Mossack Fonseca прокоментувала публікації в ЗМІ щодо її діяльності

13 Квітня 2016
954
13 Квітня 2016
20:42

Mossack Fonseca прокоментувала публікації в ЗМІ щодо її діяльності

954
Панамська компанія Mossack Fonseca, яка спеціалізується на створенні офшорних компаній та днями опинилася в епіцентрі грандіозного світового скандалу, зробила заяву відносно публікацій у ЗМІ щодо її діяльності
Mossack Fonseca прокоментувала публікації в ЗМІ щодо її діяльності
Mossack Fonseca прокоментувала публікації в ЗМІ щодо її діяльності

«Нещодавні публікації в ЗМІ створили неточне бачення послуг, які ми надаємо, і, попри наші зусилля виправити ситуацію, хибно представили природу нашої роботи та її роль у глобальних фінансових ринках», - йдеться в заяві Mossack Fonseca.

Зокрема, компанія зазначає, що вона не пропонує своїм клієнтам рішення, мета яких – приховати протиправні дії на кшталт ухиляння від сплати податків. І натомість пояснює: «Клієнти можуть використовувати надані нами структури для оптимізації податків від їхнього бізнесу – наприклад, положення договорів про уникнення міжнародного подвійного оподаткування. Такі дії є абсолютно легальними».

Mossack Fonseca стверджує, що 90% її клієнтів є так званими професійними клієнтами – міжнародними фінансовими інституціями, трастами, провідними юридичними та бухгалтерськими компаніями, – які діють як посередники та регулюються в своїх юрисдикціях. Вони, своєю чергою, зобов’язані проводити процедуру due diligence (перевірку) своїх клієнтів.

«Ми маємо належним чином встановлені політики та процедури ідентифікації і трактування випадків, коли фізичні особи кваліфікуються як політично значущі особи або пов’язані з ними. До них застосовуються посилені процедури due diligence. Крім того, проводиться періодичне спостереження з метою пересвідчитися, що негативні результати не знайдені», - пояснюють автори заяви.

Повний текст заяви «Детектор медіа» пропонує прочитати за посиланням.

Нагадаємо, один із співзасновників панамської компанії Mossack Fonseca Рамон Фонсека заявив, що фірма стала жертвою злому, здійсненого ззовні. За його словами, Mossack Fonseca не порушувала жодних законів, усі її операції були легальними. Також Фонсека зазначив, що компанія ніколи нікому не допомагала в ухиленні від сплати податків або відмиванні грошей.

Коментуючи дані «Панамських документів», витяги з яких було опубліковано Міжнародним консорціумом журналістських розслідувань та світовими ЗМІ, Фонсека назвав їх «вирваними з контексту» та неправильно витлумаченими. 

Як писав MediaSapiens, cпівголовний редактор німецького видання Suddeutsche Zeitung, яке оприлюднило «панамські папери», не певен щодо походження документів, але вважає, що їх публікація була «в інтересах суспільства». Він наголосив, що Suddeutsche провела перехресну перевірку тисяч документів із інших джерел, чим відкинула будь-які сумніви у їх оригінальності.

Фото - Reuters

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
954
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду